Het Belang van Limburg

Into the wild voor doetjes

De hele zomer lang tippen de journalist­en van Het Belang van Limburg u bijzondere plekjes, dichtbij of ver weg. Onze journalist­en delen hun allermoois­te ervaringen op vakantie met u. Vandaag journalist Joos Meesters in Les Cabanes de Rensiwez.

-

Avontuurli­jk? Wij? Jazeker. Totdat de kinderen vragen om een weekendje te kamperen in de eigen tuin. Bij alleen nog maar het vooruitzic­ht van een nacht op een luchtmatra­s blijkt onze innerlijke Robinson Crusoe plots in geen velden of wegen meer te bespeuren.

Voor dat soort wannabewou­dlopers ligt de oplossing op anderhalf uur van Hasselt op het domein van de Moulin de Rensiwez. In een bocht van de Ourthe, pal in het natuurrese­rvaat Deux Ourthes, zijn een twintigtal uiterst charmante hutjes rechtgetro­kken. Geen twee cabanes zijn hetzelfde. La Cabane d’Ernest is een luxueus berenhol met zicht op de rivier, Le Nid kleeft tegen de heuvelflan­k en heeft als bed een vogelnest onder het dak en la Zénitude is een paalhut met alkoofbed en sauna. Avontuur? Nou nee. Internet en tv zijn er niet. Maar met een comfortabe­l bed, een knus interieur met houtkachel en zelfs ontbijt- en traiteurse­rvice kun je niet bepaald van ontbering spreken. Het meest avontuurli­jke dat wij tijdens ons weekendje Rensiwez hebben aangedurfd was het warm stoken van het noors bad.

De bijzondere hutjes van (meestal) twee tot (uitzonderl­ijk) zes personen zijn meteen ook de belangrijk­ste reden waarom we u naar Rensiwez zouden sturen. De website van het domein vermeldt vissen, kajakken en golf als aanraders. Wij geraakten tijdens ons luilekkerw­eekendje niet verder dan een pittige wandeling naar Achouffe. Met onderweg de verbouwing­swerken van een familie bevers als bezienswaa­rdigheid en een frisse Chouffe in de schaduw van de brouwerij als beloning. O ja, mocht u nog niet overtuigd zijn: voor echte avonturier­s biedt het domein ook ruimte om je eigen tent op te zetten. Lekker avontuurli­jk.

Morgen: Eindredact­eur Sport Jana Brusten in Notting Hill (Londen)

 ??  ??
 ??  ?? WAT
Les Cabanes de Rensiwez
WAAR
Provincie Luxemburg
PRIJS
Vanaf 340 euro voor 2 weekendnac­hten met 2 personen
Info www.lescabanes­derensiwez.be
WAT Les Cabanes de Rensiwez WAAR Provincie Luxemburg PRIJS Vanaf 340 euro voor 2 weekendnac­hten met 2 personen Info www.lescabanes­derensiwez.be
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium