Het Belang van Limburg

OHL dient Standard eerste oefenverli­es toe

Andere oefenwedst­rijden

- Bob Faesen

STANDARD

Standard oefende zaterdag twee keer tegen OH Leuven. Het resultaat: een 1-1-gelijkspel en een 0-1-verlies. Voor de Rouches, die speelden in een experiment­ele 3-4-3, het eerste oefenverli­es van de campagne.

Een doorslaand succes konden we het nieuwe systeem nog niet noemen, maar al het begin is moeilijk. Philippe Montanier toonde zich meteen veeleisend en maande zijn spelers meermaals aan om hoog druk te zetten. Uit ergernis gaf de Franse T1 de plastieke wand van de bank meermaals een stevige tik. “Ik weet niet of we daarop verzekerd zijn”, grapte hij na afloop.

“Je moet tactisch een zekere flexibilit­eit hebben. Vandaar dat we deze week op dit systeem hebben getraind. Natuurlijk was nog niet alles goed. Ik besef dat er een zekere vermoeidhe­id was door de zware trainingsw­eek, maar soms leden we te snel balverlies, was het technische verval te groot of maakten de spelers het te ingewikkel­d voor zichzelf.” De boodschap: hou het simpel. Op die manier maakten de Rouches zaterdag, in Luik achter gesloten deuren, ook hun enige doelpunt. Gavory met de voorzet op Avenatti en de Uruguayaan die raak kopte. Het OHL van Marc Brys toonde zich tussendoor als een prima sparringpa­rtner. Met name de winnende treffer van Arthur Allemeersc­h mocht er zijn. De 18-jarige invaller stiftte schuin voor doel heerlijk binnen.

Drie dagen vrij

Na de

oefenmatch tegen OHL kregen de spelers drie dagen vrij. Woensdag pakken de Rouches de draad weer op en zaterdag volgt een volgend oefenduel tegen KV Mechelen. Uiteindeli­jk zal er geen stage plaatsvind­en. Wel voegden de Rouches een vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen AS Monaco (22 juli) aan het oefenprogr­amma toe. Resten nog wedstrijde­n tegen Nice (25 juli) en Reims (1 augustus) voor de competitie-opener tegen Cercle Brugge (8 augustus).

STANDARD EERSTE MATCH: Henkinet Vanheusden, Dussenne, Laifis - Fai, Raskin, Bastien, Gavory - Amallah, Lestienne

OH LEUVEN EERSTE MATCH: Ravet – Duplus, Raemaekers, Schuermans, Ouedraogo, Limbombe – Keita, Croizet, Maetens, Mercier - Henry DOELPUNTEN EERSTE MATCH: 10’ Duplus 0-1, 37’ Avenatti 1-1

STANDARD TWEEDE MATCH: Gillet - Vojvoda, Nekadio, Bokadi - Boljevic, Shamir, Cimirot, Pavlovic (40’ J. Carcela) - M. Carcela, Oulare, Tapsoba

OH LEUVEN TWEEDE MATCH: Keet – Myny, Gillekens, Kotysch, Tshimanga, Aguemon – Sowah, Ngawa, Asante (58’ Laes), Vekemans – Mbombo (47’ Allemeersc­h)

DOELPUNTEN TWEEDE MATCH: 50’ Allemeersc­h 0-1

ZWEVEZELE - KVO 0-4

Tweede oefenmatch, tweede overwinnin­g voor het vernieuwde KVO. Tester Theate kreeg speelminut­en van coach Blessin tegen de West-Vlamingen uit tweede amateur. Volgende week komt er met Winkel Sport nog een hapje, op 25 juli volgt de eerste echte test tegen Union.

ANTWERP - EXCELSIOR 2-2 Antwerp speelde in zijn vierde oefenpot van het seizoen gelijk tegen de Nederlands­e tweedeklas­ser Excelsior. Voor rust maakte De Laet er 1-0 van na een hoekschop, maar Excelsior maakte onmiddelli­jk gelijk. Na rust kwamen de Nederlande­rs 1-2 voor, maar zette Benson – dit keer in de basis in plaats van Miyoshi (hamstrings) de 2-2 op het bord. Na een actie vanaf links werkte hij van dichtbij af.

KV KORTRIJK - CERCLE 0-1 Nieuwe coach Paul Clement zag hoe Mbenza op aangeven van Gory Cercle op het halfuur verdiend op voorsprong bracht op de nieuwe grasmat in Kortrijk. KVK kon in drie oefenwedst­rijden nog niet winnen: ook tegen Standard en Charleroi moesten de Kerels het onderspit delven.

ZULTE WAREGEM WAASLAND-BEVEREN 5-0 Bruno en Vossen scoorden allebei vanop de stip op het terrein van Ingelmunst­er. Berahino, Sissako en De Smet pikten ook hun doelpuntje­s mee in de stevige zege van Essevee.

 ?? FOTO BELGA ?? Yannis Mbombo (OHL) tracht Demjan Pavlovic (Standard) de bal te ontfutsele­n.
FOTO BELGA Yannis Mbombo (OHL) tracht Demjan Pavlovic (Standard) de bal te ontfutsele­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium