Het Belang van Limburg

Okereke neemt opnieuw vliegende start

- Junior Verbeke

CLUB BRUGGEKV OOSTENDE 6-0 Alsof het een tennismatc­h betrof... Club Brugge, dat twee keer een uur met een verschille­nde ploeg aantrad, veegde zaterdag de vloer aan met KV Mechelen: 6-0.

Na het eerste uur stond KVM al 4-0 in het krijt na goals van Okereke (2), Diatta en Badji. Die laatste maakte trouwens indruk voorin in een tandem met Okereke. Tijdens het tweede uur maakte Dennis zijn eerste minuten van de voorbereid­ing: hij zag meteen een doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Openda tekende met een mooie trap voor de 5-0, gelegenhei­dskapitein Vanaken tekende met zijn derde doelpunt van de voorbereid­ing vanop de stip voor de 6-0.

Een prima assist op Diatta én zelf twee rozen, afgewerkt als een echte spits: David Okereke (22) neemt weer een vliegende start bij Club Brugge. Vorig seizoen zakte de spits van acht miljoen euro na een veelbelove­nd begin weg, nu wil Okereke definitief ontploffen. Vakantie in Afrika na de coronacris­is? Mannen als Deli en Diatta vlogen naar hun thuisland, Okereke bleef in Brugge. Het is zelfs al van voor Kerstmis geleden dat hij nog eens bij zijn ouders in Nigeria was. “Hij wou het risico niet nemen om vast te zitten in Afrika en de eerste trainingsd­agen bij Club Brugge te missen. Het schetst zijn bereidwill­igheid, maar ook zijn profession­aliteit”, aldus zijn makelaar Patrick Bastianell­i.

Brugse vriendin

Dat hij ondertusse­n een vriendin uit het Brugse leerde kennen, vergemakke­lijkte zijn verblijf in België natuurlijk. Privé ging het vorig seizoen dus meteen voor de wind, het sportieve moet nog volgen. Daarvoor heeft de aanvaller volgens zijn entourage nog één iets nodig: ritme en meerdere matchen na elkaar in de basis. Tijdens een mindere wedstrijd werd hij vaak op het uur (of vroeger) vervangen om daarna opnieuw op de bank te belanden. En dat vreet aan het vertrouwen.

Het rotatiesys­teem van Clement geeft haast iedereen speelminut­en, maar de aanvaller had vorig seizoen moeite om zo de goeie vorm te pakken te krijgen. De stap naar de échte aanvalslei­der moet Okereke dit seizoen dus zetten. Club duimt alvast mee. “De trainer praat op de juiste momenten met hem”, geeft Bastianell­i nog mee. “Een transfer naar een andere club was nooit aan de orde. David wil enkel doorbreken bij Club

Brugge. Hij heeft er meer dan genoeg kwaliteite­n voor.”

CLUB BRUGGE (1STE HELFT): Mignolet, Kossonou, Deli, Mechele, Ricca, Rits, Vormer, De Ketelaere, Diatta, Badji, Okereke.

CLUB BRUGGE (2DE HELFT): Horvath (’90 Shinton), Van der Brempt, Mitrovic, Voet, Sobol, Van den Keybus, Vanaken, Schrijvers, Krmencik, Openda, Dennis (105’ Sagna).

KV MECHELEN (1STE HELFT): Coucke, Kabore, Peyre, Bateau, Van Hoorenbeec­k - Van den Eynden, Vanlerberg­he, Schoofs, Dailly (31’ Quadflieg), Kaya, Togui.

KV MECHELEN (2DE HELFT): Bouzian, Boni, Lemoine, Bushiri, Bijker, De Bie, Van Damme (91’ Simons), Coveliers, Hairemans, Storm, De Camargo.

DOELPUNTEN: 18’ Okereke 1-0, 35’ Badji 2-0, 45’ Diatta 3-0, 54’ Okereke 4-0, 106’ Openda 5-0, 111’ Vanaken (strafschop) 6-0.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium