Het Belang van Limburg

Remco Evenepoel verkent twee cruciale Giro-ritten

- Vincent Van Genechten

WIELRENNEN Remco Evenepoel is gebrand op een sterke prestatie in zijn allereerst­e grote ronde, de Giro. Op de achttienda­agse stage met Deceuninck-Quick Step in Val di Fasa verkende hij alvast twee ritten.

De Ronde van Italië gaat op zaterdag 3 oktober van start en duurt tot zondag 25 oktober. De 20-jarige Evenepoel liet eerder al weten dat hij voor het eindklasse­ment gaat, als de vorm goed is. En dus ging hij in Italië op verkenning dit weekend.

Hij verkende twee ritten die “zeer waarschijn­lijk voor belangrijk­e verschille­n kunnen zorgen in het algemene klassement”, klinkt het in een persberich­t van Deceuninck-Quick Step. Dat waren de heuvelacht­ige tijdrit naar Valdobbiad­ene (17 oktober) en de aankomst bergop op de Piancavall­o (18 oktober), een klim van 14,5 kilometer aan 7,8 procent gemiddeld na een rit met nog drie cols.

“Zwaar parcours”

“Het was voor mij en het team heel goed om deze twee ritten te verkennen, en al eens te gaan kijken wat er in het derde weekend van de race op het menu staat. Ik ga niet liegen, het is een lastig parcours, maar nu kennen we het beter en dit zal ons van pas komen in oktober”, vindt Evenepoel. “Zelfs als het slecht weer is, liggen de wegen er heel goed bij en opnieuw op mijn Specialize­d Shiv kunnen zitten, voelde fantastisc­h. Vooral ook omdat ik dit jaar maar twee tijdritten afwerkte voor het seizoen werd stopgezet.” “Vrijdag verkenden we de Piancavall­o-etappe, een dag later gevolgd door de tijdrit tussen Conegliano en Valdobbiad­ene”, aldus trainer Koen Pelgrims. “Die is bijna identiek aan deze uit 2015, maar wel veel korter, en zal over drie maanden heel belangrijk worden. We verkenden veel van de wegen en lastige afdalingen van vijf jaar geleden, elementen die het heel zwaar kunnen maken. Het was een waardevoll­e test voor Remco omdat hij het parcours kon zien en kon ontdekken wat de belangrijk­ste obstakels zullen worden.”

 ?? FOTO DECEUNINCK QUICK-STEP ?? Remco Evenepoel in Italië.
FOTO DECEUNINCK QUICK-STEP Remco Evenepoel in Italië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium