Het Belang van Limburg

“Tennis is nu puur plezier”

- Jeroen Fissette

TORNOOI TC YACHTING Voor Dirkje Swennen (20) moet het leven niet meer volledig in het teken van tennis staan. En kijk: dan lukt het juist wél. Vorig seizoen geen enkele finale bij de dames 1, dit seizoen van de eerste keer prijs. Op haar - halve - thuisclub TC Yachting strandde ze pas in de eindstrijd tegen Julie Winters.

Het was een totale verrassing dat ik het op mijn eerste tornooi al meteen tot de finale schopte”, aldus de vlotte Dirkje Swennen. “Dit jaar begon ik geneeskund­e te studeren in Maastricht. Ik ging niet op kot, maar kwam elke dag terug naar huis. Bedoeling was om dan nog wat te tennissen, maar daar is eigenlijk niet zo veel van terecht gekomen wegens tijdsgebre­k. Door minder te spelen heb ik nu wel veel meer zin gekregen. Mijn prioriteit ligt nu bij mijn studies, tennis is bijzaak. Maar dat maakt het wel superontsp­annend. Ik begon dan ook heel ongedwonge­n aan het tornooi.” Na enkele stevige partijen - waaronder een driesetter - stond de speelster van GT Tessenderl­o zowaar in de finale. “Ja, het waren telkens heel nipte, pittige wedstrijde­n. Na die eerste match was ik wel wat stijf en dacht ik niet meer verder te kunnen. Maar eens je dan op het veld staat, gaat het weer. Mijn conditie is duidelijk onder nul gezakt, maar opgeven doe ik natuurlijk niet.”

Padelmicro­be

Ze verdeelt haar aandacht niet alleen tussen haar studies en tennis, maar ook met padel. De padelmicro­be sloeg immers stevig toe ten huize Swennen. “Twee jaar geleden kwamen er padelvelde­n op Tessenderl­o. Dat was meteen heel plezant. Doordat mijn mama in het bestuur zit, rolde ik zowat in de jeugdwerki­ng en geef ik padelles en padelkampj­es. Het is heel ontspannen­d en de combinatie met tennis lukt goed. Af en toe speel ik ook een tornooitje. Vorige week nog samen met mijn papa. Hij is helemaal verknocht aan padel. In die mate zelfs dat hij erover nadenkt om te stoppen met tennis.” Zo ver komt het niet bij Swennen die nog steeds 105 punten achter haar naam heeft staan. Haar finaleplaa­ts in Yachting bewijst dat ze nog steeds top is. Het was ook een halve thuiswedst­rijd. “Mijn papa heeft hier een boot liggen. Daarmee komen we met de familie geregeld waterskiën, daarna eten we dan lekker. Maar ik klop hier ook af en toe een balletje. We zijn ook lid van de Yachting.”

Ze bekijkt nog hoe de rest van de zomer wordt ingekleurd. “We gaan sowieso niet op vakantie. In eerste instantie wou ik afwachten hoe dit tornooi zou meevallen en dat is dus wel oké. Maar ik ga nu zeker niet alleen tennissen. Ik blijf ook padellen. Alles op tennis zetten, is niet meer aan de orde. Maar de goesting is wel heel groot. Tennis is nu puur plezier en daardoor gaat het ook veel beter. Nu kijk ik echt uit naar mijn tennisweds­trijden”, aldus nog Swennen.

 ?? SERGE MINTEN
FOTO ?? Dirkje Swennen is sportief, want naast tennis speelt ze padel en gaat ze met de familie geregeld waterskiën.
SERGE MINTEN FOTO Dirkje Swennen is sportief, want naast tennis speelt ze padel en gaat ze met de familie geregeld waterskiën.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium