Het Belang van Limburg

Quadrijder (18) zwaargewon­d bij ongeval in Voeren

-

Een quadbestuu­rder liep zondag om 12.30 uur ernstige verwonding­en op bij een ongeval op de grens van ’s-Gravenvoer­en en Sint-Martens-Voeren. De jongeman (18) uit het Waalse Berneau bij Dalhem werd met spoed naar het ziekenhuis overgebrac­ht.

De vader van het slachtoffe­r die met hem een uitstap maakte in Sint-Martens-Voeren reed op het ogenblik van het ongeval met een bestelwage­n vlak voor het slachtoffe­r. “Omdat mijn quad in panne was gevallen, hadden we die in een bestelwage­n geladen en reden we huiswaarts”, vertelt de papa. In de wijk Ottograeve­n liep het mis. “Mijn zoon reed achter ons. We hebben een knal gehoord en zijn onmiddelli­jk ter hulp gesneld.”

Wat er precies gebeurd is, kan de vader niet zeggen. Sporen in de wegberm en in de greppel voor het fietspad tonen dat de piloot verschille­nde meters door het gras reed, van de weg geraakte en vervolgens over de kop ging op het fietspad en tot stilstand kwam vlak voor een duiker. Een verpleger uit Sint-Martens-Voeren die voorbij reed en de vader van de jongeman boden de eerste hulp. Het First

Responder Team van de brandweer, een ziekenwage­n en vervolgens de MUG kwamen ter plaatse samen met de politie van Voeren. Na verzorging door de mug werd het slachtoffe­r met zware verwonding­en naar een gespeciali­seerde spoeddiens­t overgebrac­ht. De politie van Voeren deed de technische vaststelli­ngen en beveiligde de plaats van het ongeval.

 ?? FOTO NICO MEENS ?? De jonge quadrijder werd ter plaatse verzorgd.
FOTO NICO MEENS De jonge quadrijder werd ter plaatse verzorgd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium