Het Belang van Limburg

Vijftig vrienden tegen elkaar in Zonhovense Kelder Cup

- Willy Vandael

Geïnspiree­rd op tv-programma ‘De Container Cup’ organisere­n de Zonhovense kinesisten Lennert Kippers en Cedric Broux deze zomer een ‘Kelder Cup’ voor 50 vrienden en kennissen. Die nemen het in de kelder van hun praktijk tegen elkaar op.

Verschil met ‘De Container Cup’: geen topsporter­s bij ‘De Kelder Cup’, wel veel vrienden en kennissen. Ook de locatie verschilt. Geen container, wel een kelder, namelijk die van de praktijk waar Kippers en Broux aan de slag zijn. Nadat ze hun initiatief bekend maakten, hadden ze al snel veel deelnemers. De interesse is groot in deze sportarme coronatijd­en.

Zeven proeven

“We hebben intussen vijftig deelnemers. Die mogen tijdens de zomer per twee naar de kelder van de praktijk komen. Het is nu het tweede weekend dat we deze sessies organisere­n.” De deelnemers doen hun proeven telkens na een woordje uitleg en onder strikte begeleidin­g. “Ik heb voor de deelnemers een programma uitgewerkt dat uit verschille­nde discipline­s bestaat.” De sporters komen per twee naar de kelder en ze doen telkens zeven proeven: 250 meter powersled, monkeybars, fitlights, benchpress, roeien, darts en drie kilometer fietsen. Tussen iedere proef is er twee minuten rust. Kippers houdt de scores van de deelnemers bij en maakt vervolgens een stand op. “Uiteindeli­jk komt er een winnaar uit de bus van iedere discipline afzonderli­jk, maar ik maak ook een globaal klassement op.” Voor de deelnemers is de Kelder Cup gratis en ze meten zich uitsluiten­d voor de eer. “Al denk ik er wel aan om voor de globale winnaar een prijs te voorzien”, besluit hij.

 ?? FOTO WIVA ?? Een vijftigtal deelnemers meten zich telkens per twee in ‘De Kelder Cup’, de Zonhovense versie van ‘De Container Cup’.
FOTO WIVA Een vijftigtal deelnemers meten zich telkens per twee in ‘De Kelder Cup’, de Zonhovense versie van ‘De Container Cup’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium