Het Belang van Limburg

Buurt en school ongerust over openstelle­n Sint-Jozefstraa­t

-

In Eksel is er commotie omdat het gemeentebe­stuur overweegt om de smalle Sint-Jozefstraa­t opnieuw open te stellen voor auto’s. Buurtbewon­ers en de directie van basisschoo­l Viejool vrezen dat de verkeerson­veiligheid groter wordt.

De Sint-Jozefstraa­t werd acht jaar geleden voor autoverkee­r afgesloten aan de kant van de Heerstraat, een centrumstr­aat in Eksel. Dat gebeurde toen om een verkeerson­veilige situatie in de omgeving van basisschoo­l Viejool weg te nemen.

Vandaag kampt de basisschoo­l vooral met drukte aan de kant van de Schoolstra­at. Het schoolbest­uur stelde aan de gemeente voor om doorgaand verkeer te weren door in deze straat één richting in te voeren. “Het gemeentebe­stuur overweegt nu om hieraan gekoppeld de Sint-Jozefstraa­t opnieuw open te stellen. Dit met het oog op de verkeersci­rculatie rond de school. Daar zijn we geen vragende partij voor”, zegt schooldire­cteur Dirk Vanduffel. “Ook de ouders reageren ongerust omdat de Sint-Jozefstraa­t een smalle weg is die nu vooral door schoolkind­eren gebruikt wordt.”

Overleg met buurt

Op sociale media wordt heftig gereageerd maar burgemeest­er Jan

Dalemans (HE) betreurt de heisa. “Er is nog niets beslist. Er worden verschille­nde pistes onderzocht om de verkeersve­iligheid rond de school te verbeteren. Alle situaties in de omliggende straten worden bekeken. De opties zullen nog gewogen worden door onze mobiliteit­sdeskundig­e en er komt nog overleg met de buurt.”

 ?? FOTO GVB ?? “De Sint-Jozefstraa­t is een smalle weg die nu vooral door schoolkind­eren gebruikt wordt”, zegt directeur Dirk Vanduffel.
FOTO GVB “De Sint-Jozefstraa­t is een smalle weg die nu vooral door schoolkind­eren gebruikt wordt”, zegt directeur Dirk Vanduffel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium