Het Belang van Limburg

Vive la vie sprint naar Limburgse finale

Karl Vannieuwke­rke (49) is al aan zijn laatste week toe met Vive la vie. Nog acht praatgaste­n nemen er plaats aan de tafel. Vanaf dinsdag, uitsluiten­d in Limburg. Pas op 29 augustus zien we hem en zijn tafel weer, voor Vive le vélo in de Tour.

- Tom Vets

Ten tijde van Vive le vélo was Vannieuwke­rke drie weken lang elke dag van de partij. Voor Vive la vie geeft hij enkel van maandag tot donderdag thuis. Dat betekent dat hij vanavond het startschot geeft om de laatste vier uitzending­en aan te vatten. De tenten worden eerst nog opgeslagen in Liezele waar Gouden Schoen Ruud Vormer (32) en zijn vrouw Roos America (34) langskomen. De kans is groot dat er zal teruggebli­kt worden op de coronacris­is van de voorbije maanden. America is spoedarts in het AZ Maria Middelares in Gent en stond in het oog van de storm tijdens de pandemie.

Koen Vanmechele­n

Vanaf dinsdag is het nog een uitsluiten­d Limburgs intermezzo. Met acteur Tom Van Dyck (48) en kunstenaar Koen Vanmechele­n (54) praat Karl morgen in Genk. Woensdag ontvangt hij acteur en komiek Jacques Vermeire (69) in Borgloon, die zijn dochter en opkomende mediaster Julie (22) meebrengt. Donderdag worden de boeken toegedaan in Sint-Pieters-Voeren. Wie er dan te gast is, is nog niet bekend. Uiteraard is ook sopraan Astrid Stockman weer van de partij voor een streep muziek.

700.000 kijkers

Het eerste seizoen van Vive la vie deed het behoorlijk goed. Elke dag keken er zo’n 700.000 mensen en de marktaande­len lagen soms dicht bij veertig procent. Al geeft de concurrent­ie uiteraard in de zomer niet thuis. Hoewel het deze keer niet over wielrennen ging, was Karl duidelijk ook in andere gesprekson­derwerpen thuis. Met dank ook aan gasten zoals Tom Lenaerts (51) en Sven De Leijer (40), die weten hoe ze de nodige punch in een gesprek kunnen brengen. Alleen vorige dinsdag bij Barbara Sarafian (52) en Pascale Platel (60) was het wat zoeken in het begin. Pas toen het gesprek de meer psychologi­sche toer opging, kwam het interview echt op gang. Voor Karl lonkt na deze week een korte vakantie. Op 29 augustus is Vive le vélo weer van de partij.

 ?? FOTO VRT ?? Karl Vannieuwke­rke aan het doorkijkke­rkje in Borgloon.
FOTO VRT Karl Vannieuwke­rke aan het doorkijkke­rkje in Borgloon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium