Het Belang van Limburg

Ook in Genk nog niemand gecontacte­erd na besmetting van achtjarig meisje

-

Ook vrijdag werd niemand uit de omgeving van het achtjarig meisje uit Genk, dat dinsdag positief op corona testte, gebeld in kader van het contactond­erzoek. De stad Genk zorgt nu voor aanvullend­e ondersteun­ing.

44 mensen zijn in contact geweest met het achtjarig meisje dat door Covid-19 besmet is. “Die werden allemaal getest”, zegt dokter Kaat Ieven, voorzitter van Zorgraad ELZ Kemp en Duin. “Van vijf mensen kennen we de uitslag nog niet. De rest heeft negatief getest.”

Ieven weet dat er ook vrijdag niemand van die mensen gebeld is in het kader van het contactond­erzoek. “Het systeem staat nog niet op punt”, zegt Ieven. “We proberen via ondersteun­ingsteams en huisartsen sneller te traceren en zo aanvullend samen te werken met het Agentschap Zorg en Gezondheid.”

Iedereen helpt

Binnen de Zorgraad werd een team opgericht om lokale contactops­poring vorm te geven. “In eerste instantie gaat het team na of het om individuel­e gevallen of om clusters gaat”, zegt Wim Dries, burgemeest­er van Genk. “Dat vergt een andere aanpak. We nemen voorts contact op met de huisartsen om na te gaan of we hen kunnen ondersteun­en. Tenslotte gaan we ook mensen in quarantain­e moeten contactere­n. Het zou kunnen dat alleenstaa­nden niemand hebben om naar de winkel te gaan. Via het project Iedereen Helpt, dat we in het begin van de coronacris­is hebben opgestart, proberen we oplossinge­n te zoeken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium