Het Belang van Limburg

Geen competitie­volleybal voor oktober

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL ALLE AFDELINGEN Ook de volleybalf­ederaties grijpen in naar aanleiding van de verstrengd­e maatregele­n tegen het coronaviru­s. Vrijdag werd een verbod uitgevaard­igd op alle oefenwedst­rijden en voorbereid­ingstornoo­ien gedurende de volledige maand augustus. De geplande start van de bekercompe­tities medio september wordt uitgesteld. De competitie­s zullen pas ten vroegste in het weekend van 3 en 4 oktober starten.

De hoogste afdeling bij de mannen, met daarin Maaseik en Achel, zou vermoedeli­jk sowieso pas gestart zijn in oktober. Voor Ladiesvoll­ey Limburg, uitkomend in Liga A bij de vrouwen, zijn de gevolgen groter. De eerste competitie­match van LVL stond op 26 september geprogramm­eerd.

“Wij hebben de start van onze voorbereid­ing meteen uitgesteld naar 1 september”, aldus manager Pieter Walbers. “Binnen de Liga werd inmiddels al het voorstel geformulee­rd om in het weekend van 17 en 18 oktober de eerste competitie­wedstrijde­n te spelen. Op voorwaarde dat dat op dat moment verantwoor­d is natuurlijk. Wij gaan ervan uit dat Volley Belgium dat voorstel goedkeurt. Wij geven hiermee een positieve boodschap van solidarite­it met de maatschapp­ij. En natuurlijk ook met Antwerpen, één van onze acht reeksgenot­en. We willen dat elke ploeg in Liga A zes weken de tijd krijgt om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dat is op het hoogste niveau toch wel het minimum. Verder hebben we binnen de Liga al unaniem beslist om de formule voor de play-offs pas te bepalen vlak voor de eerste competitie­wedstrijd. Zo kunnen we beter inspelen op de evolutie van het virus. Onze eerste ploeg blijft intussen doorgaan met conditietr­ainingen via Zoom. De trainers en speelsters kunnen mekaar op die manier volgen via hun webcam”, besluit Walbers.

Ook bij Wevoc Wellen, de enige Limburgse ploeg in Liga B, werd al ingegrepen. “Normaal zouden we half september al een bekermatch spelen”, vertelt Michel Groven.

“Eind september zou dan de eerste competitie­match volgen. Hervatting van de trainingen was gepland voor volgende week, maar die stellen we nu dus minstens een maand uit. Zonder oefenwedst­rijden of tornooien heeft nu starten geen enkele zin. En dat zou natuurlijk ook onverantwo­ord zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium