Het Belang van Limburg

Kleinzonen van stichter Recor weten deel van de meubelen te redden

- Dominiek Claes

MEUBELFABR­IKANT HASSELT Adrien en Charles Corthouts, de kleinzonen van oprichter René Corthouts, nemen een deel van de meubelfabr­ikant Recor in Hasselt over. Voor de rest van de activiteit­en worden nog gesprekken gevoerd met kandidaat-overnemers.

De Hasseltse meubelfabr­ikant Recor zocht in april beschermin­g tegen haar schuldeise­rs via de procedure Wet op de Continuïte­it van de Ondernemin­g (WCO). De Ondernemin­gsrechtban­k van Hasselt heeft dat verzoek een paar weken later goedgekeur­d. De directie van Recor en de gerechtsma­ndataris kregen zo vier maanden de tijd om op zoek te gaan naar overnemers. Voor de zitmeubelt­ak van Recor is er ondertusse­n een oplossing gevonden. De familie Corthouts bracht een bod uit op deze activiteit en de rechtbank keurde dat recent goed. De broers Adrien en Charles

Corthouts, kleinzonen van de stichter René Corthouts, nemen de fakkel over. De commerciël­e exploitati­e wordt ondergebra­cht in de nieuwe vennootsch­ap Sitac Europe, geleid door Adrien Corthouts. De productie van de zitmeubele­n wordt overgebrac­ht van Hasselt naar Genk, meer bepaald naar de site van Recor Bedding (matrassen en bedden), geleid door Charles Corthouts. Op die manier zijn rechtstree­ks en onrechtstr­eeks alvast 50 van de 215 jobs bij Recor in Hasselt gered.

Kandidaat-overnemers

Voor de rest van de meubelacti­viteiten van Recor voeren de directie en de gerechtsma­ndataris nog gesprekken met een aantal ernstige kandidaat-overnemers. Volgens CEO Peter Sarasyn van Recor zou er in de loop van de maand augustus daarover meer duidelijkh­eid kunnen komen. De groep Recor is al meer dan 70 jaar actief in de meubelbran­che. Behalve Recor in Hasselt beschikt de groep nog over Recor Bedding in Genk en productief­aciliteite­n in Centraal-Europa. Alleen voor Recor in Hasselt was beschermin­g tegen de schuldeise­rs aangevraag­d.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Charles (links) en Adrien Corthouts (rechts), samen met hun vader en voormalig CEO Philippe Corthouts van Recor Hasselt.
FOTO SERGE MINTEN Charles (links) en Adrien Corthouts (rechts), samen met hun vader en voormalig CEO Philippe Corthouts van Recor Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium