Het Belang van Limburg

JBC geeft lokale ondernemer­s een plekje in haar filialen

- Dominiek Claes

TERUG NAAR SCHOOL HOUTHALEN-HELCHTEREN De familiale modeketen JBC gaat in al haar filialen lokale markten opzetten. Daarin kunnen acht lokale ondernemer­s terecht met hun producten in het kader van de terug-naar-school-actie.

JBC heeft al een lange traditie in de samenwerki­ng met andere, veelal lokale ondernemer­s. Denk maar aan Washcot en Marylène Madou. Met de terug-naarschool-acties in het achterhoof­d gaat de Limburgse familiale modeketen vanaf 10 augustus in al haar filialen ook ruimte maken voor acht Belgische merken van lokale ondernemin­gen. “Er is immers heel veel talent in ons land, met vele lokale ondernemer­s die schitteren­de dingen maken”, zegt chief buying officer Ann Claes van JBC. “We zijn overtuigd van de kracht van samenwerki­ng en zijn daarom blij om hen in onze verkooppun­ten aandacht te kunnen schenken. We willen bewijzen dat ‘terug naar school’ helemaal Belgisch kan.”

Duurzame producten

De acht lokale ondernemer­s werden gekozen op basis van een aantal criteria. “Vooreerst moeten ze een product kunnen bieden dat kadert in het thema ‘terug naar school’. Daarnaast moet het gaan om hippe, maar vooral duurzame producten. En uiteraard moeten de merken van Belgische makelij zijn”, omschrijft Ann Claes de selectiepr­ocedure.

De lokale ondernemer­s zullen hun stek krijgen in een local market in elk van de 125 JBC-filialen. Daar zullen onder meer de vrolijke en lekvrije drinkfless­en van het Hasseltse Kambukka te vinden zijn en ook de leuke zakjes en kaartjes van Mail-Box uit Tessenderl­o, dat onder meer zijn broodzakje­s uit wasbaar papier in de strijd werpt.

Verder ook terug te vinden in de lokal markets: de ongewone vriendenbo­ekjes van Mama Baas uit Tielt, de logboekjes van Stratier uit Mechelen, de opvallende tassen van Les Skewies uit Brussel, de verjaardag­suitnodigi­ngen en brooddozen van Studioloco uit Hamme,de turnzakken en grappige bekertjes van helen b uit Gent en de vrolijke mappen, etiketten en kaftpapier van Enfant Terrible uit Kluisberge­n.

Nu valt het nog te hopen dat de scholen in september op een min of meer normale manier de deuren weer kunnen openen. “Maar dat ligt niet in onze handen. Misschien zullen de scholen wel nooit meer als vanouds georganise­erd worden. Dat valt af te wachten”, besluit Ann Claes.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Bart en Ann Claes maken in hun 125 JBC-winkels plaats voor acht lokale ondernemer­s.
FOTO RAYMOND LEMMENS Bart en Ann Claes maken in hun 125 JBC-winkels plaats voor acht lokale ondernemer­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium