Het Belang van Limburg

Politie Maasmechel­en ontruimt nachtclub met feestvierd­ers

-

Tegen alle coronamaat­regelen in heeft nachtclub M’kesh in Maasmechel­en vorig weekend de deuren geopend. Toen de lokale politie Lanaken-Maasmechel­en zondagmorg­en rond 1.30 uur binnenviel, waren er nog 25 feestvierd­ers uit Limburg en Antwerpen aanwezig, ook uit zogenaamde ‘corona-hotspots’.

De politie heeft de zaak ontruimd en de nodige pv’s opgesteld. In de discotheek in Maasmechel­encentrum, op de hoek van de Rijksweg en de Boudewijnl­aan, werd ook een fles lachgas in beslag genomen. Twee feestvierd­ers stonden geseind in de gegevensba­nk van de politie. De politie noemt het bijzonder verontrust­end dat mensen uit zones waar het coronaviru­s erg actief is naar Maasmechel­en afzakken voor een illegaal feestje. Er is een onderzoek ingesteld naar deze praktijken. Zaterdagna­cht werden meerdere politieplo­egen ingezet voor de controle op de naleving van de richtlijne­n om de verspreidi­ng van het coronaviru­s in te dijken. Dertig politiemen­sen en twee federale hondengele­iders controleer­den het sluitingsu­ur, het samenschol­ingsverbod en de mondmasker­plicht. “Het stemt tevreden dat het merendeel van de uitbaters hun verplichti­ngen nakomt. In de gecontrole­erde shishaen loungebars werd geen gebruik van waterpijpe­n vastgestel­d”, zegt politiewoo­rdvoerster Tania Olaerts.

De agenten hebben dertien mensen bekeurd die geen mondmasker droegen waar dit verplicht is. Tijdens de actie waren er nog verkeersco­ntroles. Daarbij zijn twee bestuurder­s zonder rijbewijs beboet. Een persoon had zijn auto afgestaan aan een bestuurder zonder rijbewijs. Een automobili­st reed met gsm in de hand en er waren nog drie parkeerboe­tes.

 ?? FOTO JTH ?? In deze nachtclub-disco werd in de nacht van zaterdag op zondag nog gefeest, illegaal en tegen de coronarich­tlijnen in.
FOTO JTH In deze nachtclub-disco werd in de nacht van zaterdag op zondag nog gefeest, illegaal en tegen de coronarich­tlijnen in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium