Het Belang van Limburg

Gezin van zeven verblijft twee weken na brand nog steeds in sporthal

Eén van de gezinnen die enkele weken geleden slachtoffe­r werden van een brand in de Tennisstra­at in Beringen, is na de brand nog steeds op zoek naar woning. “We hebben alles verloren en moeten weer van nul beginnen.”

- Zahra Boufker

De familie Tekin uit de Tennisstra­at in Beringen, die op donderdag 23 juli het slachtoffe­r werd van een brand die uitbrak bij de buren, is nog steeds op zoek naar een huurwoning. Die zoektocht blijkt voor het gezin van zeven niet zo evident. Momenteel verblijven ze in de lokalen van de sporthal van Koersel, de voormalige conciërgew­oning die omgebouwd is tot een soort van noodwoning. In de gang aan de ingang van het gebouw bevindt zich aan de ene kant een lokaal met een kleine open keuken, in een ander lokaal is er een badkamer. Aan de andere kant van de gang zijn er drie lokalen met bedden. Volgens het gezin komt er geen warm water uit de kraan en slapen ze met z’n zeven in drie slaapkamer­s. De stad Beringen vraagt hiervoor 16,5 euro per dag of zo’n 500 euro per maand.

De familie is naarstig op zoek naar een huurwoning om weer een leven op te bouwen. “We hadden een goed leven, tot onze woning vernield werd door een uitslaande brand bij de buren”, vertelt mama Sebahat. “De avond zelf werden we door vriendelij­ke politieman­nen naar een hotel gebracht. We hadden die dag geen slaapplaat­s omdat onze familie niet in de buurt woont.”

Geen schoolmate­riaal

Sindsdien werd het gezin in de sporthal ondergebra­cht. Daar verblijven ze nu met hun vier kinderen van 15, 12, 9 en 1,5 jaar en nog een inwonend familielid. “We hebben helemaal niets meer. Maar het allerbelan­grijkste is dat we een woning vinden waar de kinderen weer een veilige thuis hebben. De parking van de sporthal is geen ideale speelzone voor een kind van 1,5 jaar en ook de living met keuken is veel te klein voor zeven personen.” Ook over de start van het schooljaar maakt mama Sebahat zich zorgen. “Al het schoolmate­riaal, zoals de boekentass­en, is verbrand en ook fatsoenlij­ke kleren hebben de kinderen niet meer. Ook zullen ze hier niet in een rustige omgeving kunnen studeren. We voelen ons door de stad in de steek gelaten. Wel werden we al gecontacte­erd door de lokale intercultu­rele raad.” Die bracht hen een bezoekje en plaatste dinsdag een oproep op Facebook in de zoektocht naar een huurwoning voor het gezin.

 ?? FOTO ZB ?? Al twee weken verblijft de familie Tekin met vier kinderen en nog een inwonend familielid in de sporthal van Koersel. “Het belangrijk­ste is dat we een woning vinden waar de kinderen weer een veilige thuis hebben.”
FOTO ZB Al twee weken verblijft de familie Tekin met vier kinderen en nog een inwonend familielid in de sporthal van Koersel. “Het belangrijk­ste is dat we een woning vinden waar de kinderen weer een veilige thuis hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium