Het Belang van Limburg

“Stad verkoopt noodwoning­en ondanks grote behoefte”

Gemeentera­adslid Meral Özcan (Groen) hekelt intussen het feit dat de stad haar noodwoning­en verkoopt terwijl de behoeft hieraan in een grote stad als Beringen hoog is. De enige noodopvang die de stad biedt, is de conciërgew­oning.

-

“In de afgelopen jaren hebben we het belang van noodwoning­en herhaaldel­ijk mogen ervaren”, zegt gemeentera­adslid Meral Özcan. “Als fractie hebben we in het verleden ons ongenoegen al geuit over de verkoop van de noodwoning­en in Beringen. Jammer genoeg zien we nu dat onze bezorgdhei­d nog steeds terecht is. Slachtoffe­rs van uitgebrand­e woningen belanden vaak in een zeer moeilijke situatie. Als vastgoedma­kelaar ervaar ik zelf dat grote gezinnen heel moeilijk een huurwoning kunnen vinden. En zeker mensen die op de huurmarkt gediscrimi­neerd worden door hun afkomst of sociale situatie. Als stad is het daarom zeer belangrijk dat men deze mensen een goede ondersteun­ing biedt. Wij roepen hen dan ook op om dringend werk te maken van noodopvang in Beringen.”

Begeleiden

Burgemeest­er Thomas Vints (CD&V) zegt dat de stad Beringen het gezin zal begeleiden in hun zoektocht naar een huurwoning. “We kunnen jammer genoeg niet toveren, maar we doen ons best. We hebben het gezin gehuisvest in de conciërgew­oning van de sporthal in Koersel. Dat is zeker niet gratis. Het probleem met het warm water hopen we tegen het eind van deze week te herstellen. We hebben de sociale huurmaatsc­happij gecontacte­erd, maar daar is op dit moment geen woning vrij”, aldus Vints. “De noodwoning­en werden verkocht omdat we vastgestel­d hadden dat er de laatste jaren bijna geen behoefte aan was. Daarom hebben we in ons beleid geopteerd om de sporthal als noodopvang te gebruiken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium