Het Belang van Limburg

Appartemen­tsgebouw in Paal ontruimd na brand

In de Sint-Jansstraat in Paal is dinsdagavo­nd rond 18 uur brand uitgebroke­n in de slaapkamer van een flat op de derde verdieping. Het appartemen­tsgebouw werd ontruimd. Het appartemen­t zelf werd tijdelijk onbewoonba­ar verklaard.

- Zahra Boufker

De brandweerz­one Zuid West Limburg was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de andere appartemen­ten. “Er was veel rookontwik­keling in het appartemen­tsgebouw. Bij aankomst bleek dat de brand zich situeerde in de slaapkamer van de bewoners”, zegt brandweero­fficier Andy Moons. “Het bed en de matras zijn door de brandweerm­annen naar buiten gebracht, waarbij er nog nageblust werd.”

Flat tijdelijk onbewoonba­ar

De precieze oorzaak is volgens de brandweero­fficier nog niet duidelijk. “Wel waren enkele flatbewone­rs bevangen door de rook doordat ze op zoek waren naar hun kat. Een van hen heeft ook lichte brandwonde­n opgelopen. Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor verzorging. We hebben de bewoners van het appartemen­tsgebouw uit voorzorg geëvacueer­d. Gelukkig kregen we het vuur snel onder controle. Zo konden we voorkomen dat de brand oversloeg naar de andere gebouwen. Het gebouw werd geventilee­rd om de terugkeer van de bewoners mogelijk te maken. De woning waar de brand uitbrak, is tijdelijk onbewoonba­ar verklaard. Er wordt naar opvang gezocht voor de bewoners.”

Kat en twee honden

Op het moment van de brand waren ook twee honden en een kat aanwezig in het gebouw. “De honden waren snel buiten, maar de kat vonden we in eerste instantie niet. De brandweerm­annen hebben hem uiteindeli­jk gevonden. De bewoners waren opgelucht.” Eigenaar van het appartemen­tsgebouw Mil Meelberghs was ook onder de indruk. “Ik was erg geschrokke­n toen ik telefoon kreeg. Ik ben blij dat de schade al bij al nog meevalt en dat er niet veel gewonden zijn.”

 ?? FOTO ZB ?? De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
FOTO ZB De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium