Het Belang van Limburg

Stoffel Vandoorne vol optimisme naar zes races in negen dagen

- Marc Cornelisse­n

AUTOSPORT FORMULE E IN BERLIJN Met zes races in negen dagen staat de elektrisch­e Formule E voor een ongeziene ontknoping. Stoffel Vandoorne mag in Berlijn nog dromen van de titel.

Vandaag - jawel: op een woensdag! - komt de Formule E weer tot leven na de maandenlan­ge coronapauz­e. Het seizoen 2019-2020 is serieus geamputeer­d: na vijf races viel alles stil en nu vinden de laatste zes manches plaats in negen dagen tijd en op dezelfde locatie. Op de voormalige Tempelhofl­uchthaven in Berlijn zijn drie verschille­nde circuits uitgeteken­d. Vandaag en morgen wordt tegen de richting in geracet, zaterdag en zondag op het ‘normale’ circuit en volgende woensdag en donderdag op een volledig nieuwe layout.

Corona blijft toeslaan. Alle aanwezigen zijn de voorbije dagen getest en twee positieve gevallen moesten in quarantain­e. De Chinees Ma kan er niet bij zijn door de reisbeperk­ingen. Nogal wat andere cockpits krijgen ook een nieuwe bewoner. Daniel Abt bijvoorbee­ld is bij Audi ontslagen omdat hij tijdens de lockdown een jonge gamer inhuurde om in zijn plaats mee te doen aan een simkampioe­nschap. Dat gesjoemel viel niet goed bij Audi. Abt rijdt nu voor NIO.

Het Mercedes van Stoffel Vandoorne (28) houdt vast aan dezelfde bezetting. Er is ook een nieuwe technisch directeur: Nick Chester, die overkomt van Renault in de F1. Vandoorne staat vijfde in het kampioensc­hap, maar de afstand op de Portugees Antonio Felix da Costa is overbrugba­ar. Dat is meteen ook de reden waarom hij deze races niet mocht laten schieten voor een invalbeurt in de F1 toen Sergio Perez in quarantain­e ging. Vandoorne: “Het wordt een super intense finale met zes races in nog geen twee weken, maar alles ligt open. Ik ben optimistis­ch, want het team is gereset en enkele details zijn verbeterd. In Berlijn ging het vorig jaar al goed - tweede in de kwalificat­ies, vijfde in de race en dat geeft me veel hoop.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Stoffel Vandoorne.
FOTO PHOTO NEWS Stoffel Vandoorne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium