Het Belang van Limburg

Bocholt VV overweegt kortgeding

-

Door de onverwacht­e promotie van Lierse-Kempenzone­n naar 1B komt er een plekje vrij in ‘eerste nationale’, de hoogste amateurree­ks.

Daarvoor lijken de nummers twee van tweede amateurlig­a in aanmerking te komen. Dat zijn Mandel United (2A), Bocholt VV (2B) en RAAL La Louvière (tweede in ACFF). “Het spreekt voor zich dat onze club deze late kans op promotie niet aan zich voorbij wil laten gaan”, meldt Bocholt VV op haar facebookpa­gina. “Om eindeloze discussies tussen de drie kandidaat-stijgers te vermijden, is Bocholt VV er zelfs voorstande­r van de drie clubs allemaal onder te brengen in eerste nationale, dat zo achttien clubs zou tellen.”

Het West-Vlaamse Mandel United heeft echter het beste coëfficien­t van de drie en lijkt dus een streepje voor te hebben op de rest. “Als de bond consequent is en haar eigen voorbeeld van 1A volgt, laat het alle tweedes uit de tweede amateurkla­ssen promoveren” zegt Jo Vanhoef, voorzitter van het directieco­mité van Bocholt VV. “Die piste wordt gevolgd door de drie betrokken clubs, het gros van de eerstenati­onalers én de Waalse vleugel. Maar niet door Voetbal Vlaanderen. Daarom zien we ons verplicht om via een procedure in kortgeding alsnog ons gelijk te halen. Of onze eis kans maakt? Ik geef ons negentig procent. Tenslotte vragen we enkel waarop we recht hebben.” Ook de werkgroep van amateurclu­bs is deze discussie niet ontgaan. “Wij kunnen hier geen standpunt over innemen”, aldus Stijn Stijnen. “Maar ook hier merk je een gebrek aan visie. En dus dreigt ook hier een procedures­lag, waardoor er misschien voor een reeks van achttien geopteerd wordt. Dat bewijst dat het systeem niet deugt, dat het anders en beter moet.”

 ?? FOTO DD ?? Mogen Bocholt en coach Rocky Peeters nog naar eerste?
FOTO DD Mogen Bocholt en coach Rocky Peeters nog naar eerste?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium