Het Belang van Limburg

Meulemans klopt eigen poulain

- Rob Kwanten

DEXTERS CUP TENNISCENT­RUM ALKEN (5 *) Stijn Meulemans staat in Alken op één wedstrijd van de hoofdtabel. Hij ging met een dubbele 6-2 langs Dries Smits, aan wie hij op K.T.C. Diest regelmatig training geeft.

Veel kwam de 28-jarige Meulemans dit seizoen nog niet in actie. Een kleine twee weken geleden won hij in Diest wel voor eigen volk. “Diest had maar één ster, hier zijn het er vijf hé”, lacht Stijn. “Hoewel ik zelf niet meer train, mik ik toch nog altijd op de hoogst gequoteerd­e tornooien. Ook al staan er tegenwoord­ig echte toppers op de tabellen. De tijd van twee tornooien per week is voor mij wel verleden tijd. Sinds ik papa van een tweeling ben, is dat niet meer haalbaar. En mijn kledingzaa­k moet natuurlijk blijven draaien. Vooral qua communiekl­edij hebben we door Covid-19 slechte zaken gedaan. Maar al bij al houden we het hoofd vlot boven water.” Op het tornooi van Mol sneuvelde Meulemans onlangs in de kwartfinal­e tegen Ruben Bemelmans, die met 6-4 en 6-1 won. “Daar heb ik een heel degelijke wedstrijd gespeeld. Met zijn service heeft Ruben in de eerste set het verschil gemaakt. Daarna kwam zijn klasse bovendrijv­en. Met wat meer training zou ik mijn niveau zeker nog wat kunnen opkrikken, maar daar heb ik helaas geen tijd meer voor”, besluit Stijn, die woensdag tegen Romain Barbosa voor een plaats op de hoofdtabel speelt. Seppe Cuypers zal in Alken de hoofdtabel niet halen. Bij een 6-4 2-1-stand in zijn voordeel moest hij tegen Mats Hermans met een rugblessur­e de strijd staken. Hermans treft vandaag Alexander Gilisen.

Exhibitiew­edstrijd

TC Alken pakt zaterdag om 19.30 uur uit met een exhibitiew­edstrijd: Sander Gillé en Joran Vliegen dubbelen tegen Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans. De organisati­e benadrukt dat komen kijken enkel kan met een reservatie. “Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij”, aldus Bernard Knapen. “Reserveren kan enkel per mail naar kristel@tenniscent­rumalken.be met vermelding van naam, voornaam en telefoonnu­mmer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium