Het Belang van Limburg

Horecazake­n waarschuwe­n voor tafelschui­mer in Hasselt

Koen Put van Brasserie Bordeaux waarschuwt zijn collega’s voor een tafelschui­mer die op ronde is in Hasselt-centrum. “Het gaat me niet zozeer om het geld, wel om het principe. Zeker nu de horeca het zo moeilijk heeft.” Intussen kreeg ‘eetablisse­ment’ Tr

-

Koen Put is boos. “De horeca heeft het in deze coronatijd­en al zo moeilijk om het hoofd boven water te houden, dat we ‘vergeetach­tige’ betalers kunnen missen als kiespijn. Vandaag is het ook weer extreem kalm”, vertelt Koen in zijn zaak langs de Ridderstra­at. Donderdag kwam de tafelschui­mer langs. Hij werkte zes Omers, een Cristal en een koninginne­nhapje naar binnen gedurende de namiddag. Goed voor een rekening van 42,20 euro. “Hij vroeg om te betalen met de kaart. Vier keer heeft hij geprobeerd om te betalen en evenveel keer mislukte dat. Telkens verscheen de melding ‘geweigerd’ omdat hij zat te prullen aan de kaart. Nog nooit meegemaakt. Vervolgens stelde hij voor om geld af te halen bij de bank. In ruil hield ik zijn buspas hier, maar ik heb hem niet meer gezien”, zucht Koen.

Facebook

Hoewel de man zijn buspas had achtergela­ten en zijn gegevens had ingevuld op het verplichte registrati­eformulier, kon Koen de wanbetaler niet meer bereiken. “Meerdere keren heb ik hem al gebeld, maar tevergeefs. Ik laat de post met de verwijzing naar zijn profiel op onze Facebookpa­gina staan totdat hij betaald heeft”, klinkt het.

Bij Très Belge kennen ze de man die onlangs van Antwerpen naar Hasselt verhuisde, intussen ook. “Een keer heeft hij zijn Leffe Ruby niet betaald. Maandag zat hij van 14 tot 22 uur op het terras toen bleek dat hij zijn rekening niet kon betalen. Ook hier liet de man een buspas achter met de belofte om later zijn 60 euro te betalen. Daar is niets van in huis gekomen. Stom natuurlijk dat wij niet meteen na elke consumptie afrekenden. Het enige wat we kunnen doen, is een klacht indienen”, zegt Joppe Fuchs. “Als er nog horecazake­n slachtoffe­r geworden zijn, roep ik op om samen een klacht in te dienen. Dat heeft meer effect”, vult Koen Put aan.

“De horeca heeft het in deze coronatijd­en al zo moeilijk om het hoofd boven water te houden, dat we ‘vergeetach­tige’ betalers kunnen missen als kiespijn”

Koen Put Uitbater Bordeaux

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Koen Put van brasserie Bordeaux kreeg de tafelschui­mer donderdag over de vloer. “Hij gaf me zijn buspas terwijl hij geld ging afhalen, maar ik heb hem niet meer gezien.”
FOTO KAREL HEMERIJCKX Koen Put van brasserie Bordeaux kreeg de tafelschui­mer donderdag over de vloer. “Hij gaf me zijn buspas terwijl hij geld ging afhalen, maar ik heb hem niet meer gezien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium