Het Belang van Limburg

Zes bezwaren ingediend tegen komst Badr-moskee

-

Het openbaar onderzoek naar de nieuwe bouwvergun­ning voor de Badr-moskee in de Hasseltse Mouterijst­raat is afgerond. Op het stadhuis zijn zes bezwaren toegekomen met ongeveer dezelfde bemerkinge­n als bij de eerdere aanvraag.

Nadat de vzw Culturele Islamitisc­he Vereniging Moskee Badr in Hasselt opnieuw een omgevingsv­ergunning had aangevraag­d voor de bouw van een nieuwe moskee in de Heilig-Hartwijk, is het openbaar onderzoek nu afgerond. “Wij hebben alleszins de toegang via de Mouterijst­raat, die nog steeds in de vergunning­saanvraag is opgenomen, in vraag gesteld”, klinkt het bij het actiecomit­é Achter het Lijmfabrie­k.

Zes pijlers

Ook de Hasseltse afdeling van het Vlaams Belang heeft verschille­nde bezwaren ingediend. “Namens de afdeling en in naam van de individuel­e gemeentera­adsleden Frank Troosters, Koen Ooms en Dietrich Vandereyke­n hebben we een bezwaarsch­rift ingediend”, zegt Vlaams Belangfrac­tieleider Frank Troosters. “Deze plannen verschille­n nauwelijks van de vorige. Onze bemerkinge­n stoelen op zes pijlers. Na een ideologisc­h hoofdstuk worden de aspecten van mobiliteit, het parkeergeb­euren, de omvang van het project en de onduidelij­kheid over de bestemming van het gebouw bekritisee­rd.”

“De vergunning­saanvraag ligt bij de stad”, zegt schepen Marc Schepers (RoodGroen+). “Die zal alle bezwaren, en ook de uitgebrach­te adviezen die we nu gaan inwinnen, samenbreng­en en doornemen. Eind september, begin oktober nemen we dan een beslissing in dit dossier.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium