Het Belang van Limburg

Reisgids Lonely Planet tipt druppelten­ten

De vermaarde reisgids Lonely Planet vermeldt de Tranendree­f van kunstenaar Dré Wapenaar in Borgloon expliciet als plek om te overnachte­n. Janne Lumkiewecz (12) en haar klasvriend­in Lowis (12) uit Ham genoten er tijdens alvast met volle teugen van.

- Rudi De Cock

Lonely Planet staat wereldwijd aan de top als het over vakantieti­ps gaat, en dan vooral over bezienswaa­rdigheden en overnachti­ngsmogelij­kheden. De ‘Tranendree­f’ voldoet volgens de gids helemaal aan die twee. De traanvormi­ge sculpturen hangen in de bomen die de dreef vormen naar het kasteel van Hex, te midden van het Haspengouw­se landschap. Janne en Lowis overnachtt­en er met Jannes mama en ze zijn enthousias­t. “Lowis en ik zaten samen in het zesde leerjaar en de schooluits­tap kon door corona niet doorgaan”, vertelt Janne. “Dat vonden we erg spijtig. We wilden graag samen iets leuk doen tijdens de vakantie. We zijn samen met mijn mama naar Borgloon afgezakt. Het is wel niet zo ver van Ham, maar ik heb hier echt het vakantiege­voel.”

Groot

Ook Lowis vond het fijn om te overnachte­n in de boomtent. “Binnenin ligt eigenlijk één grote matras waar we met 3 genoeg plaats hadden. Het heeft de vorm van twee halve manen. Ik heb erg goed geslapen. De tent lijkt klein maar is echt groot van binnen.” Gisteren kregen de kampeerder­s om 15 uur de sleutel en konden ze zich knusjes installere­n. Janne: “We hebben samen in de omgeving wat gespeeld en rondgewand­eld. We bezochten het doorkijkke­rkje en zijn in Borgloon gezellig iets gaan drinken. ’s Avonds was het hier wel heel donker. Gelukkig hadden we onze zaklamp bij. We hebben een vleermuis gezien en er ritselde iets in de struiken.”

Aardbeien

Ook de mama van Janne vindt het fijn omdat er heel wat bezienswaa­rdigheden in de buurt zijn. “Straks gaan we naar een oude begraafpla­ats en doen we een Blotevoete­npad. Ook het uitgebreid­e ontbijt met verse aardbeien vond ik zó goed, dat ik straks bij het teruggeven van de sleutel de mensen van de toeristisc­he dienst een compliment ga geven.”

Bij de boomtenten van Dré Wapenaar in de Tranendree­f vind je ook Field Furniture “Pure Nature” van Ardie Van Bommel met een zit-, was-, toilet-, en barbecueee­nheid, gebaseerd op de paloxen of fruitkiste­n die je zo vaak ziet in het Haspengouw­se landschap. De druppelten­ten zijn volgeboekt tot eind augustus.

 ?? FOTO RUDC ?? Lowis en Janne bij hun boomtent: “Het lijkt klein, maar binnenin de tent is het best ruim.”
FOTO RUDC Lowis en Janne bij hun boomtent: “Het lijkt klein, maar binnenin de tent is het best ruim.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium