Het Belang van Limburg

Vijftien Limburgse gemeenten coronavrij, aantal patiënten in de ziekenhuiz­en gezakt naar negen

- CORONACIJF­ERS HASSELT Sanne Deferme

In de week van 27 juli tot 2 augustus kwamen er in onze provincie 166 nieuwe coronabesm­ettingen bij. 15 gemeenten zijn coronavrij, 12 gemeenten hebben meer dan 20 besmetting­en per 100.000 inwoners.

Er zijn geen nieuwe gemeenten die de alarmdremp­el van 20 besmetting­en per 100.000 inwoners overschred­en hebben. Hasselt zit voor het eerst in twee weken onder die grens. Daar kwamen er tussen 27 juli en 2 augustus 14 nieuwe besmetting­en bij. De 12 gemeenten die zich momenteel in de gevarenzon­e bevinden, zijn As (3 nieuwe besmetting­en in één week), Beringen (13), Dilsen-Stokkem (6), Genk (24), Ham (4), Herk-de-Stad (3), Heusden-Zolder (23), Houthalen-Helchteren (29), Lommel (8), Oudsbergen (8), Tessenderl­o (5) en Voeren (2).

In enkele kleine gemeenten zorgt een klein aantal besmetting­en al voor een hoge incidentie. De mijngemeen­ten blijven nog wel steeds het zwaarst getroffen. Positiever nieuws is dat er 15 gemeenten in onze provincie al minstens een week coronavrij zijn. Alken, Bilzen, Bree, Gingelom

en Riemst zijn nieuw in dat rijtje. Borgloon en Hoeselt hebben na meer dan een maand allebei opnieuw één nieuwe coronabesm­etting, en verliezen dus hun coronavrij­e status.

Ziekenhuiz­en

Het aantal Covid-patiënten in de Limburgse ziekenhuiz­en blijft ook laag. Op dinsdag en woensdag werd er wel telkens één nieuwe patiënt opgenomen, maar door enkele ontslagen zakte het totaal aantal opgenomen patiënten verder naar negen. Twee van hen liggen op de afdeling intensieve zorgen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Er zijn geen nieuwe Limburgse gemeenten die de alarmdremp­el van 20 besmetting­en per 100.000 inwoners overschred­en hebben.
FOTO PHOTO NEWS Er zijn geen nieuwe Limburgse gemeenten die de alarmdremp­el van 20 besmetting­en per 100.000 inwoners overschred­en hebben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium