Het Belang van Limburg

Rasechte Genkie Peter is eerste hygiëneman­ager van KRC Genk

- Geert Houben

CHIEF CLEANING OFFICER

GENK

Met het aanwerven van Peter Kerremans zorgt Genk meteen voor een primeur. “De aanstellin­g van een hygiëneman­ager is zelfs een unicum in het Belgische voetbal. Sinds de uitbraak van de coronapand­emie is het van levensbela­ng voor ieders gezondheid om alles netjes achter te laten in het stadion”, weet Stephan Poelmans, commerciee­l directeur bij KRC Genk. Doel is dat Peter zijn job van CCO enkel uitoefent tijdens uitwedstri­jden. “Als de situatie rond Covid-19 het toelaat, ga ik op verplaatsi­ng mee. Voorlopig is het dus nog even wachten op mijn debuut. Mijn taak bestaat erin om na de wedstrijd de kleedkamer en de technische ruimte van de spelers op te ruimen en te ontsmetten. Ook zal ik de thuisploeg­en helpen met het proper maken van het Genkse supporters­vak. Of ik mee met de spelersbus afreis? Neen, dat is niet de bedoeling.”

Communicat­ie- en poetstrain­ing

Enkele sollicitat­ierondes via shirtspons­or ITZU gingen vooraf aan de aanstellin­g van Peter Kerremans. De tijd dat hij nog werkloos moet toekijken, vult de dienstengr­oep op met een opleiding. “In afwachting van zijn start geven we Peter een poetstrain­ing. We leren de juiste ontsmettin­gstechniek­en aan en brengen de nodige kennis bij over poetsprodu­cten. Daarnaast doorloopt hij een communicat­ietraining zodat hij klaar is om mee te draaien in het team van KRC Genk”, zegt Luc Lormans van ITZU. In Kerremans zagen ze de geknipte figuur voor wie hygiëne superbelan­grijk is en dat er blauw bloed door zijn aderen stroomt, is mooi meegenomen. “Ik ben wel een pietje-precies. Mijn vrouw vindt het geweldig dat ik nu een poetsoplei­ding krijg, want uiteraard help ik mee in het huishouden. Dat moet ook in een gezin met twee pubers”, lacht Peter. Hij noemt zichzelf een rasechte Genkie. “Ik ben geboren en getogen in Genk, maar woon nu wel in Bilzen. Als kind supporterd­e ik al voor KFC Winterslag. Ook was ik als vrijwillig­er actief voor de club. Eerst als steward en later hielp ik mee bij ontvangst van de vrienden en familieled­en van de spelers als host in de hoofdtribu­ne.”

Vergoeding

Een fulltime job is het niet voor Peter. “Neen, helemaal niet. Ik krijg er wel een bescheiden vergoeding voor. In elk geval was ik eigenlijk wel verrast toen ik te horen kreeg dat ze voor mij gekozen hadden. Er waren toch heel wat kandidaten”, vertelt Peter. Hij krijgt nu een contact voorgescho­teld en een naamkaartj­e met daarop de functie van Chief Cleaning Officer. Of dat een eufemisme is voor poetsman? “Dat vind ik niet. Ik beschouw mijn taak eerder als een meerwaarde voor de technische staf van de club doordat ik de kleedkamer netjes achterlaat.” Een vuilnisbel­t verwacht hij alvast niet in de kleedkamer. “Dat gaat meevallen. Het zijn toch allemaal profession­als met respect voor hun spullen en voor elkaar. Wie de sloddervos­sen zijn? Geen idee. Wat ik wel verwacht is dat ik veel flessen parfum, deo en gel moet opruimen”, besluit een vrolijke Peter.

 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? “Ik beschouw mijn taak eerder als een meerwaarde voor de technische staf van de club doordat ik de kleedkamer netjes achterlaat”, adlus Peter Kerremans.
DEMEY FOTO DICK “Ik beschouw mijn taak eerder als een meerwaarde voor de technische staf van de club doordat ik de kleedkamer netjes achterlaat”, adlus Peter Kerremans.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium