Het Belang van Limburg

Man schiet vrouw in been aan sporthal en vlucht weg

- Mark Dreesen en Philip Pergens

SCHIETPART­IJ DILSEN-STOKKEM Een vrouw is donderdaga­vond gewond geraakt bij een schietpart­ij in Dilsen-Stokkem. Het incident deed zich voor aan de sporthal. De dader vluchtte weg.

Het schot werd rond 21.15 uur gelost in de omgeving van de sporthal in het centrum van Dilsen. De precieze omstandigh­eden zijn nog onduidelij­k, maar het slachtoffe­r werd in haar dijbeen geraakt en was gewond. De schutter vluchtte weg. De omgeving aan de sporthal werd afgesloten voor verder onderzoek en het parket van Limburg werd op de hoogte gebracht. Volgens de eerste informatie was het slachtoffe­r wel gewond, maar was er geen levensgeva­ar.

Strompelen

Drie leden van de lokale badmintonc­lub waren in de sporthal aan het vergaderen toen ze iets hoorden. Het bleek de vrouw te zijn. “Ze strompelde over de straat en heeft zich vervolgens in de inkomhal van de sportzaal neergelegd”, vertellen de badmintonn­ers. “Een schot hebben we niet gehoord, maar we zaten nog boven te praten en de muziek stond op. We hebben evenmin iemand anders in de buurt gezien. We weten dus niet wat er exact gebeurd is. De vrouw zelf heeft ons ook niets verteld.” De hulpdienst­en werden gebeld en kwamen snel ter plaatse. “Ze hebben de eerste zorgen aan de vrouw verleend en vervolgens hebben ze haar met de ambulance meegenomen”, luidt het nog bij het drietal.

Filippe Godyn woont vlakbij en heeft het schot wel gehoord. “Mijn dochtertje verschrok zich. ‘Papa, wat was dat?’, vroeg ze me. Ik heb gezegd dat het spelende kinderen waren die een bommetje hadden gegooid. Maar dat was het natuurlijk niet. Ik ben dan even gaan kijken en toen andere omwonenden zeiden dat er geschoten was ben ik naar het slachtoffe­r gaan kijken.” Volgens Filippe was het een bekend gezicht. “Ik heb die vrouw de laatste maanden vaker gezien. Ze is een dokteres én yogalerare­s die haar sessies in de sporthal, maar tijdens de coronacris­is ook buiten hield. Af en toe werd ze daarbij in de gaten gehouden door een man. Volgens het slachtoffe­r is het haar ex van vijf jaar geleden. Hij was de dader, vertelde ze me. Hij rijdt met een bestelwage­n met Nederlands­e nummerplat­en. Daar is hij na de feiten mee weggevluch­t.” De buurtbewon­er vond de vrouw rustig. “Ze was helemaal niet in paniek. Ze stelde zich kalm op en leek de pijn te kunnen verdragen. De ambulancie­rs hebben haar dan meegenomen.”

 ?? FOTO TP ?? Het schot werd rond 21.15 uur gelost. De precieze omstandigh­eden zijn nog niet duidelijk.
FOTO TP Het schot werd rond 21.15 uur gelost. De precieze omstandigh­eden zijn nog niet duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium