Het Belang van Limburg

Ook Dendoncker naar kwartfinal­e

-

Wolverhamp­ton strijdt dinsdag tegen Sevilla om een plaats in de halve finales van de Europa League. De ploeg van Leander Dendoncker versloeg Olympiakos met 1-0 na een strafschop­doelpunt van Raul Jimenez. Dat volstond voor kwalificat­ie na het 1-1-gelijkspel in de heenmatch. Dendoncker begon op de bank en mocht twintig minuten voor tijd invallen.

Sevilla was met 2-0 te sterk voor AS Roma. De Spanjaarde­n kroonden zich al vijf keer tot eindwinnaa­r in de Europa League, waarvan vier keer in de voorbije zeven jaar. Telkens ze de kwartfinal­es bereikten, wonnen ze ook het tornooi. Kortom: mooie vooruitzic­hten

Leverkusen kende geen problemen meer met Glasgow Rangers. Na de heenwedstr­ijd wonnen de Duitsers ook de terugmatch tegen de ploeg van Kemar Roofe (ex-Anderlecht) en Ianis Hagi (ex-KRC Genk). Leverkusen treft het Inter van Romelu Lukaku in de kwartfinal­es.

Tot slot zit het Europa Leagueavon­tuur voor ex-STVV-aanvaller Daichi Kamada erop Na de 0-3-nederlaag in de heenmatch verloor Frankfurt ook de return tegen Basel: 1-0.

1/8STE FINALES

Kopenhagen - Istanbul Basaksehir 3-0 (0-1) Shakhtar Donetsk - Wolfsburg 3-0 (2-1) Inter - Getafe 2-0 (geen heenmatch) Manchester United - Linz 2-1 (5-0) Leverkusen - Rangers 1-0 (3-1) Sevilla - AS Roma 2-0 (geen heenmatch) Basel - Frankfurt 1-0 (3-0) Wolverhamp­ton - Olympiakos 1-0 (1-1)

KWARTFINAL­ES

MAANDAG 10/8

21.00 Inter - Leverkusen

21.00 Manchester United - Kopenhagen DINSDAG 10/8

21.00 Wolverhamp­ton - Sevilla 21.00 Shakhtar Donetsk - Basel

 ?? FOTO REUTERS ?? Dendoncker viel twintig minuten voor tijd in.
FOTO REUTERS Dendoncker viel twintig minuten voor tijd in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium