Het Belang van Limburg

De Bruyn keert zondag al

- Pieter Vanlommel

Hij wisselde dan wel van club, toch speelt Alexandre De Bruyn (26) bij de competitie-opener op vertrouwd terrein: het kunstgrasv­eld van Stayen. Met AA Gent geeft de ex-Kanarie zondag STVV partij. “Ik zat niet met een transfer in mijn hoofd, maar toen Gent kwam aankloppen, heb ik niet getwijfeld.”

STVV - AA GENT ZONDAG 13.30 UUR

In de zomer van 2018 kwam Alexandre De Bruyn bij STVV terecht. De Brusselaar had net zijn carrière bij Lommel opnieuw gelanceerd na veel blessurele­ed. Het niveauvers­chil tussen eerste amateurlig­a en eerste klasse bleek echter groot en De Bruyns eerste seizoen op Stayen stond in het teken van aanpassen. Maar vorig seizoen ontpopte hij zich tot titularis in het type-elftal van Marc Brys. “Ik heb veel aan Marc Brys en STVV te danken”, blikt De Bruyn terug. “Ook in mijn eerste seizoen, toen ik niet veel aan spelen toekwam, heb ik veel bijgeleerd.”

Oude bekenden in Gent

Bij AA Gent waren ze niet blind voor de vooruitgan­g die de middenveld­er maakte in Haspengouw. De Buffalo’s schotelden het jeugdprodu­ct van Anderlecht een contract voor drie seizoenen voor en De Bruyn hapte toe. “Ik zat niet met een transfer in mijn hoofd maar toen Gent kwam aankloppen, heb ik niet getwijfeld”, aldus De Bruyn. “Gent is een topclub in België. Mijn integratie is heel vlot verlopen. Ik ben herenigd met veel jongens met wie ik destijds samenspeel­de bij Anderlecht: Kums, Odjidja, Godeau, Roef. En natuurlijk zijn er ook nog Bezus en Botaka, met wie ik het heel goed kon vinden bij STVV.”

Bezus is op het middenveld van de Buffalo’s niet enkel een vriend, maar ook een concurrent voor De Bruyn op de nummer tien. Zelf wil de laatbloeie­r zich niet vastpinnen op één positie. “Mijn

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium