Het Belang van Limburg

Gasten van Tandem beleven zomer vol uitdaginge­n

Ingestuurd door Jean-Pierre Valkeneers

-

De vzw andem in Diepenbeek werkt met mensen met een mentale beperking. Door het coronaviru­s ziet de werking tijdens de zomer er een beetje anders uit dan gewoonlijk. Omdat de gewone activiteit­en als zwemmen, paardrijde­n en sporten niet kunnen doorgaan, koos de begeleidin­g voor een alternatie­f programma.

De zomer van 2020 bij Tandem staat in het teken van Fata Morgana zoals het vroegere tv-programma. "Iedere twee weken krijgen onze gasten drie uitdaginge­n. Als ze deze volbrengen doet de begeleidin­g een tegenprest­atie. De thema’s ‘sport’ en ‘De gazet van Tandem’ passeerden reeds de revue. Bij ‘Sport’ moesten de gasten een hometraine­r draaiende houden en een flashmob uitwerken op het liedje Toca Toca", klinkt het. Voor augustus staan de thema’s ‘Disney’ en ‘De middeleeuw­en’ nog op het programma.

"De gasten zijn heel enthousias­t over deze uitdaginge­n en nog meer over de tegenprest­aties. Zo moeten ze bijvoorbee­ld allemaal samen 1000 km wandelen op twee maanden tijd. Als tegenprest­atie moet iedere begeleider met de fiets komen werken. Eén van de uitdaginge­n was namelijk in een krant verschijne­n met Tandem. Ook deze uitdaging is gelukt. Bovendien stimuleren de uitdaginge­n het samenwerke­n tussen de gasten en het groepsgevo­el wordt verbeterd. Ze zijn terecht heel trots als ze hun doel bereiken. Soms wordt er door begeleidin­g met plezier een handje geholpen."

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium