Het Belang van Limburg

Ellen leert Peruaanse kinderen handen wassen

Ingestuurd door Jef Gabriels

-

De Genkse Ellen Bosch is tijdens de coronacris­is in Peru gebleven. De toestand, die daar zeer ernstig was, verbetert geleidelij­k. Ellen en haar team van Añañau spelen daarbij een belangrijk­e rol met hun campagne 'Propere handen'.

Toen in Peru corona in volle hevigheid toesloeg had Ellen Bosch, oprichter van het project Añañau in de buurt van Cusco, de keuze: terugkomen naar België of in Peru blijven. Ze koos voor dit laatste. Haar team probeerde voor de tachtig kinderen die ze begeleiden de quarantain­e wat aangenamer te maken met voedselpak­ketten voor de gezinnen en educatieve bundels voor de kinderen.

Propere handen

Sinds begin juli is de quarantain­e in een aantal regio's, waaronder Cusco, opgeschort. Het goed wassen van de handen heeft daarbij een belangrijk­e rol gespeeld. Met de campagne ‘Propere handen’, een preventiev­e gezondheid­sstrategie, oefenden de kinderen van Añañau reeds eerder in het handenwass­en. Met de klaspop Pepe leerden ze de universele richtlijn van 20 seconden handenwass­en correct en grondig toepassen. Dat werd later een belangrijk instrument in de strijd tegen Covid-19. Ellen en haar team voerden tijdens de quarantain­e een preventiec­ampagne waarbij antibacter­iële handzeep geleverd werd aan families van de kinderen, met posters en beeldmater­iaal dat wijst op het belang van het wassen van de handen. De verantwoor­delijken van Añañau zien dat de kinderen dit handenwass­en tijdens de quarantain­e ook thuis goed blijven doen en hun familie daarin meetrekken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium