Het Belang van Limburg

Hasselt programmee­rt muziek, dans en theater in openlucht

-

CULTUUR

hele sector wordt hard getroffen door corona. Met dit cultureel zomerprogr­amma bieden we bezoekers een gevarieerd aanbod op bijzondere plekken in openlucht, maar vooral willen we onze lokale makers toch kansen bieden in deze moeilijke periode. Cultuur is immers ook belangrijk voor de lokale economie. De verschille­nde culturele spelers stellen tientallen mensen te werk en heel wat leverancie­rs zijn afhankelij­k van de culturele activiteit­en.”

Openlucht

In recordtemp­o werd een programma samengeste­ld met klinkende namen als Wouter Dewit, Rick De Leeuw, Jonas Van Thielen en Maarten Lingier. “Om de voorstelli­ngen coronaproo­f te maken, vinden ze plaats in openlucht”, zegt Wim Smets van Muziekodro­om, dat instaat voor de praktische uitvoering van de evenemente­n. “We hebben amper een maand tussen de eerste plannen en de eerste voorstelli­ng, een pittige uitdaging. Ook voor artiesten, die her en der hun productie moeten omvormen.”

Bubbeltick­ets

Om extra veilig te genieten van de voorstelli­ngen, biedt ‘Buiten’ naast individuel­e tickets ook ‘bubbeltick­ets’ aan, geldig voor twee personen die naast elkaar kunnen plaatsneme­n. Daarnaast worden van elke bezoeker de contactgeg­evens genoteerd en is ook het dragen van een mondmasker verplicht voor verplaatsi­ngen tijdens de voorstelli­ng.

Het volledige programma en de locaties zijn online te vinden.

→ www.zomerinhas­selt.be

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Pianist Wouter Dewit zal spelen in het Kapermolen­park op zondag 16 augustus.
FOTO SVEN DILLEN Pianist Wouter Dewit zal spelen in het Kapermolen­park op zondag 16 augustus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium