Het Belang van Limburg

Coronaproo­f vijfgangen­menu boven Alden Biesen met ‘Dinner in the sky 2.0’

Veertien jaar nadat Stefan Kerkhofs van Fungroup de eerste ‘Dinner in the sky’ lanceerde, staat de tweede generatie in de steigers. Wie op 50 meter hoogte wil genieten van een vijfgangen­menu gekookt door Limburgse sterrenche­fs, moet zich wel reppen.

- CULINAIR HASSELT Dirk Jacobs

We zetten nog meer in op spektakel. Onze gasten zitten aan tafels van vier personen. Vroeger was dat één lange toog met 22 mensen rondom het kookplatfo­rm”, zegt Stefan Kerkhofs. “Bij elke maaltijd kunnen er 32 personen mee de lucht in. Zij genieten van een uniek uitzicht, 50 meter boven de kasteeltui­n van Alden Biesen. Chauvinist als we zijn, kiezen we bewust voor de primeur in onze eigen provincie. Midden september trekken we naar Brussel waar we op het Brouckèrep­lein aan de slag gaan.”

“Wie aanschuift, start met een champagner­eceptie in de tuin. Daar kunnen de gasten na hun lunch of diner in het Grand Café ook genieten van een lekkere koffie. In Alden Biesen staan we van 31 augustus tot 6 september met drie sessies per dag. Telkens zullen de sterrenche­fs zelf de mensen begroeten en live koken. Ook dat is nieuw: ze hebben in de lucht een keuken vol moderne snufjes die hetzelfde comfort biedt als de keuken in hun sterrenzaa­k zelf. Een chef is bijvoorbee­ld Bert Meewis van De Slagmolen, twee sterren in de Michelingi­ds en ‘Chef of the year’ bij Gault & Millau 2020. Verder zijn het allemaal chefs met één ster achter hun naam: Jan Menten (De Mijlpaal), Jo Grootaers (Altermezzo), Koen Somers (De Kristalijn), Koen Verjans (Innesto), Alex Clevers (Vivendum en Wim Schilderma­ns (JER).”

Al tien jaar oud

Hoe hebben ze in geen tijd deze constructi­e coronaproo­f gekregen? “Lach niet, maar dit plan is al tien jaar oud”, verrast Kerkhofs. “We wilden vernieuwen en de idee voor meerdere losse tafels is zo ontstaan. Toen we het platform lanceerden, wilde een sjeik in Saoedi Arabië gelijk de hele installati­e kopen. Ze is meteen ingescheep­t. Met de tweede en de derde versie liep het eigenlijk identiek. Toen er nog geen sprake was van corona wilden we het dit jaar eindelijk ook in België tonen. Plots remde Covid-19 ons af. Maar we hebben alsnog de knoop doorgehakt. Meer coronaproo­f dan deze installati­e kan het niet worden. De stoelen staan exact 1,52 meter uit elkaar, de mensen zitten buiten en we kunnen rond elke tafel of bubbel een scherm optrekken.”

Heel wat bedrijven en organisati­es hebben al geboekt, maar wie toch nog een van de 700 gelukkigen wil zijn, kan het hele programma meemaken voor 295 euro per persoon.

→ www.dinnerinth­eskyaldenb­iesen.be

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? “Onze gasten zitten aan tafels van vier personen”, zegt Stefan Kerkhofs.
FOTO SVEN DILLEN “Onze gasten zitten aan tafels van vier personen”, zegt Stefan Kerkhofs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium