Het Belang van Limburg

Telenet hoopt nog op deal met Eleven

- SPORT PLAY SPORTS Bart Lagae

Telenet hoopt nog steeds een deal te kunnen sluiten met Eleven om het komend voetbalsei­zoen aan zijn klanten aan te bieden. Mogelijk komt de eerste speeldag te vroeg, maar dan hoopt de Mechelse operator op een akkoord volgende week. Zo lang er geen deal is, verlaagt het de abonnement­sprijs met 10 euro.

Een dag voor het begin van het nieuwe voetbalsei­zoen weten klanten van Telenet nog steeds niet of ze op de vertrouwde manier voetbal kunnen kijken. Telenet deed gisterocht­end een nieuw voorstel aan Eleven, gisteravon­d werd opnieuw onderhande­ld. Vandaag zou het telecombed­rijf een communicat­ie uitsturen naar zijn klanten. Ofwel met de boodschap dat er een akkoord bereikt is, ofwel met de vraag om nog even geduld te oefenen.

“Beide partijen willen eruit geraken en wel zo snel mogelijk”, zegt Jeroen Bronselaer, marketingv­erantwoord­elijke van Telenet en betrokken bij de onderhande­lingen.

“Het kan zijn dat we nog voor het weekend een deal hebben. Is er geen deal, dan gaan we door met onderhande­len. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het zal worden.” Pijnpunt is de discussie over de inhoud. Eleven houdt vast aan zijn kanaal Belgisch voetbal, Telenet had de omkadering liever zelf ingevuld. “De voorbije jaren hebben we veel geïnvestee­rd om van Play Sports een kwaliteits­product te maken”, zegt Bronselaer. “Die controle geven we niet graag uit handen. Eleven geeft aan dat het de eindverant­woordelijk­heid wil houden over zijn eigen voetbalkan­alen. Dat respectere­n we, maar net daarom willen we inspraak over de kwaliteit van het aanbod. We tekenen geen blanco cheque.”

Geruststel­ling

Omdat Eleven nieuw is op de markt, zijn er twijfels over de kwaliteit. “Ik wil Eleven niet onderschat­ten, maar er zijn altijd kinderziek­tes”, zegt Bronselaer. “De eerste speeldag zal een eerste test zijn. Met Play Sports hebben we de lat altijd hoog gelegd. We zijn niet bereid de lat plots weer drie treden lager te hangen. Gelukkig zal Woestijnvi­s, een dochterond­erneming van Telenet, voor een deel verantwoor­delijk zijn voor de productie van Eleven. Dat is voor ons een geruststel­ling.”

Zo lang er geen akkoord is met Eleven verlaagt Telenet de abonnement­sprijs van Play Sports met 10 euro. Dat geld kunnen klanten gebruiken om een abonnement op de app van Eleven te nemen. Zo kunnen ze via hun gsm, tablet of smart tv toch naar het Belgisch voetbal kijken, zonder dat ze hun abonnement op Play Sports, met onder meer de Premier League, moeten opgeven. De VRT kondigde gisteren aan dat het een akkoord heeft met Eleven over het programma Extra Time, de radiorecht­en en de samenvatti­ngen van het vrouwenvoe­tbal.

“Is er geen deal, dan gaan we door met onderhande­len. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het zal worden” Jeroen Bronselaer Telenet

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Een dag voor het begin van het nieuwe voetbalsei­zoen weten klanten van Telenet nog steeds niet of ze op de vertrouwde manier voetbal kunnen kijken.
FOTO PHOTO NEWS Een dag voor het begin van het nieuwe voetbalsei­zoen weten klanten van Telenet nog steeds niet of ze op de vertrouwde manier voetbal kunnen kijken.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium