Het Belang van Limburg

“Blijkbaar is de ernstige ziekte van mijn zoon geen voorwaarde voor annulatie”

-

Sally Dewallef (53) is medewerkst­er bij Bosgroep Limburg. Ze boekte bij Ryanair een vliegreis naar het Kroatische Zadar. Op 2 juli zou ze met haar negenjarig­e zoon vertrekken.

“Oskar heeft een zeer ernstige stofwissel­ingsziekte. Reizen is normaal geen probleem, maar omwille van corona heeft onze arts, kinderneur­oloog Dr. Régal van UZ Brussel, hem verboden dit jaar te vliegen. Het gevaar op complicati­es zou bij een eventuele besmetting te groot zijn.”

“Ik heb Ryanair op 6 juni een attest en uitleg van de arts bezorgd. Ik vroeg daarbij om onze vlucht te annuleren en ons geld terug te storten. Op 22 juni ontving ik het standaarda­ntwoord: ‘Alle Ryanair tickets zijn non-refundable.’” “In de Terms & Conditions staat dat annulering wel mogelijk is in geval van ‘ernstige ziekte of overlijden’. Blijkbaar weigert Ryanair de ernstige ziekte van Oskar te aanvaarden als voorwaarde voor een annulatie. We krijgen dus geen geld terug. We moeten vliegen.” “Ik heb dan geprobeerd om de vlucht om te boeken naar 2021. Er zou voor die wijziging dan wel een ‘change fee’ aangereken­d worden. Daar kon ik mee leven, maar toen ik dezelfde vlucht wilde boeken, bleek dat ik 793,20 euro moest bijbetalen.”

“De oorspronke­lijke vlucht heeft 732,94 euro gekost. De nieuwe vlucht kost 520 euro extra en er wordt dus ook een ‘change fee’ van 271,20 euro aangereken­d.” “Ik ben niet van plan om dat bedrag te betalen. Dat is meer dan de prijs van de oorspronke­lijke tickets. Alles bij elkaar zou een vlucht naar Kroatië dus 1.520 euro kosten. Dat noemen ze dan een lagekosten­luchtvaart­maatschapp­ij.”

“Een echte schande. Het gaat om overmacht. Wij mogen niet vliegen om gezondheid­sredenen, en daar wilt Ryanair dus blijkbaar geld aan verdienen. Ryanair: never again!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium