Het Belang van Limburg

Hells Angels provoceren tijdens barbecuefe­estje

-

Motorclub Hells Angels hield zondagnami­ddag in Rekem een barbecuefe­estje op de terreinen van hun clubhuis langs de Steenweg. Het feest werd volgens burgemeest­er Marino Keulen keurig volgens de coronamaat­regelen georganise­erd: “Maar rondtoeren­de leden provoceerd­en en hielden zich niet aan de verkeersre­gels. De politiedie­nsten hebben bovendien heel wat beelden kunnen maken die ons een beter inzicht geven in de hiërarchie van de motorclub.”

Een 85-tal leden van de Limburgse Hells Angels chapter Hellburg kwamen zondagmidd­ag samen voor een barbecue in hun clubhuis achter hoge hekken langs de Steenweg in Rekem. “We waren zaterdag al op de hoogte. Onze politiedie­nsten hebben zondagocht­end ter plaatse een inspectie uitgevoerd. Alles bleek coronaproo­f met de nodige voorschrif­ten ingericht, met aanwijzing­en tot het dragen van een mondmasker, afstandsre­gels en ontsmettin­gsgel. Tot hier verliep alles prima”, zegt burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld).

Toen de leden bij het clubhuis in groepjes werden toegelaten tot het feestje, gingen de wachtende motorrijde­rs van de beruchte bende tijdens de namiddag blijkbaar een beetje verveeld rondtoeren in de omgeving. “Op straat gedroegen ze zich vrij demonstrat­ief. Uitdagend gedrag dat door onze politie nauwletten­d in de gaten werd gehouden. Er werden ook heel wat verkeersov­ertredinge­n begaan. Met camera’s zijn de clubleden in beeld gebracht. Dat gaat ons heel wat info en een beter inzicht verschaffe­n over de structuur en hiërarchie binnen de motorclub. Informatie die we kunnen gebruiken bij toekomstig­e acties.”

Ook in de buurt zorgden de motards voor heel wat overlast. “Er werd veel en lange tijd met vol gas gereden, terwijl automobili­sten soms in de rem moesten gaan. Heel gevaarlijk, waarbij de openbare orde urenlang werd verstoord”, zegt Mario, die in Neerharen woont.

“Er werd inderdaad met de spierballe­n gerold. Maar onze politie is verstandig omgesprong­en met het provoceren­de gedrag”, aldus burgemeest­er Keulen. Tegen 18 uur werd alles rustig en vertrokken de meeste clubleden terug naar huis.

 ?? FOTO TP ?? Tegen 18 uur werd alles rustig en vertrokken de meeste clubleden terug naar huis.
FOTO TP Tegen 18 uur werd alles rustig en vertrokken de meeste clubleden terug naar huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium