Het Belang van Limburg

Conclusies van onze Rode Duivels-watcher

-

LEAGUE A - GROEP 2

IJsland - Engeland 90'+1' Sterling 0-1

Denemarken - België

9' Denayer 0-1; 77' Mertens 0-2

DINSDAG 08-09-20

20.45 België - IJsland

20.45 Denemarken - Engeland ZONDAG 11-10-20

18.00 Engeland - België

20.45 IJsland - Denemarken WOENSDAG 14-10-20 20.45 Engeland - Denemarken 20.45 IJsland - België ZONDAG 15-11-20

20.45 België - Engeland

20.45 Denemarken - IJsland WOENSDAG 18-11-20 20.45 Engeland - IJsland 20.45 België - Denemarken

1 België 2 Engeland 3 IJsland 4 Denemarken

1 1 1 1

1 1 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 2-0 1-0 0-1 0-2

0-1

0-2 3 3 0 0

De Rode Duivels wonnen met 0-2 in Kopenhagen. Zonder toeschouwe­rs in het Parken Stadion, onze chef sport Kristof Liberloo kreeg wel een plaatsje op de perstribun­e van de Deense voetbaltem­pel. Dit zijn zijn drie conclusies na de eerste match in de Nations League.

Mignolet valt meer op met voeten dan met handen

Simon Mignolet stond voor de tweede keer op een rij in het Duivelse doel, zo ook tien maanden geleden bij de 6-1-zege tegen Cyprus. In Kopenhagen hield hij zijn netten schoon bij zijn 100ste selectie. De Truienaar viel weer op met zijn voetballen­de kwaliteite­n. Vol lef, maar wel efficiënt. Nam minder risico toen hij voelde dat dit nodig was. Dat heet ervaring. Kreeg niet zo heel veel werk op te knappen met de handen, zeker niet na rust, maar schudde in de eerste helft wel een puike redding uit de mouwen op een pegel van Eriksen.

Solide, geconcentr­eerd, Puike match dus.

aanwezig.

Carrasco showt fluwelen balaanname

Toen Yannick Carrasco naar China verhuisde, vreesden we het ergste voor de Rode Duivel. Onze vrees bleek gegrond. Carrasco is een mannetje en clashte in China, zijn voetbal werd er ook niet beter op. Pas nadat hij op huurbasis terugkeerd­e naar Atlético Madrid herpakte de winger zich. Carrasco is niet de makkelijks­te jongen, maar voetballen kan hij. Dat bewees de flankaanva­ller ook in Kopenhagen. Hij trok vaak slim naar het centrum, waar de Deense rechtsacht­er Wass hem niet durfde volgen, om de bal op te vragen. Carrasco’s balaanname­s waren een lust voor het oog. Altijd vooruit, zodat de actie in één beweging voortgezet kon worden. Lag met een pegel, die door Schmeichel op de lat werd geduwd, mee aan de basis van de 0-1. Denayer scoorde uit de daaropvolg­ende hoekschop. Na een uur werd hij gewisseld, om hem rust te gunnen, zo overeengek­omen met zijn club. Intussen heeft Carrasco de Duivelse groep zelfs mogen verlaten.

Degelijk verdedigen en dodelijk toeslaan

Het werd geen gezondheid­swandeling in Kopenhagen, anderzijds luidde de alarmbel zelden of nooit in het zestienmet­ergebied van Simon Mignolet. De Rode Duivels deden wat ze al enkele jaren doen: degelijk verdedigen en dodelijk toeslaan. Efficiënti­e is een handelsmer­k geworden van deze talentvoll­e lichting, zelfs zonder paradepaar­djes Eden Hazard en Kevin De Bruyne tussen de lijnen. Dat geeft hoop, maar mag niet tot gemakzucht leiden. Als de Rode Duivels volgende zomer voor EK-eindwinst willen gaan, moeten ze de lat hoog blijven leggen voor zichzelf, tegen elke tegenstand­er. Dus ook dinsdag tegen IJsland.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium