Het Belang van Limburg

Martinez looft Trossard en verwelkomt papa De Bruyne

-

Roberto Martinez voegde in Denemarken alweer een zege toe aan zijn statistiek­en als Belgisch bondscoach. Elf opeenvolge­nde overwinnin­gen, dat tikt lekker aan.

“Natuurlijk zijn we erg tevreden met deze zege, want Denemarken is een sterk geheel” aldus Martinez. “Dat toonde het ook in deze match, de Denen hadden overwegend balbezit en deden ons afzien. Het was niet het opzet om hen de bal te laten, ze dwongen het overwicht af. Maar wij zijn sterk op de tegenaanva­l en maakten twee goede goals. Een fijne vaststelli­ng nadat we tien maanden niet meer samen geweest waren.”

Trossard en Doku

Leandro Trossard maakte zijn eerste minuten in het shirt van de Rode Duivels. “Daar ben ik blij om, we hadden hier de mogelijkhe­id om jonge spelers minuten te gunnen”, vervolgde Martinez.

“Leandro toonde eind vorig seizoen bij Brighton dat hij stappen vooruit heeft gezet en volwassen voor de dag komt. Daar werd hij om beloond. Net als Jérémy Doku. Maar ook de ervaren spelers stonden er.”

Scorende Denayer

Jason Denayer behoorde in Kopenhagen tot de uitblinker­s. Hij scoorde en stond pal in de defensie. “Jason heeft nog niet zo heel veel minuten gekregen bij de Rode Duivels, dat lukte nu wel. Kompany is er niet meer bij, Boyata bleef geblesseer­d afwezig, dus kon Denayer zich tonen en dat deed hij. Samen met Vertonghen en Alderweire­ld speelde hij oerdegelij­k. Het leek alsof die drie al jaren een trio vormen achteraan, dat is een groot compliment.”

Dochtertje Suri

Kevin De Bruyne kondigde zaterdagav­ond de geboorte van zijn dochtertje Suri aan. zus van Mason Milian en Rome. Dat belette de middenveld­er niet om zondagocht­end al op het trainingsv­eld in Tubeke te staan, maar hij werkte wel apart van de andere spelers. “Ik vind het reuze dat de Rode Duivels-familie weer een beetje groter is geworden”, lachte Martinez. “Kevin is er weer bij voor de match van dinsdag tegen IJsland. Een tegenstand­er die we goed kennen, want we speelden in de eerste campagne van de Nations League al tegen hen. Een stugge, goed georganise­erde ploeg, dat zullen we dinsdag merken.”

Ook Batshuayi present -

Net als De Bruyne verscheen ook Michy Batshuayi zondag in Tubeke. De spits is uit quarantain­e na de corona-uitbraak bij Chelsea. Hij is de stand-in voor Lukaku, die in Denemarken na amper vier trainingen al 90 minuten speelde.

 ?? FOTO RR ?? De Bruynes pasgeboren dochtertje Suri tussen broertjes Mason Milian (l.) en Rome (r.).
FOTO RR De Bruynes pasgeboren dochtertje Suri tussen broertjes Mason Milian (l.) en Rome (r.).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium