Het Belang van Limburg

Bod van Slavia Praag op Hrosovsky nog te laag

- Marnik Geukens

De Slovaakse internatio­nal Patrik Hrosovsky (28), die bij KRC Genk op een zijspoor is terechtgek­omen, kan rekenen op verregaand­e interesse van Slavia Praag. Maar het bod van de Tsjechisch­e club is tot dusver niet van die aard om Racing te overtuigen tot een definitiev­e transfer.

Patrik Hrosovsky werd één jaar geleden voor naar verluidt 5,2 miljoen euro getransfer­eerd van Viktoria Plzen naar KRC Genk. De Slovaakse internatio­nal slaagde er bij Racing nooit in om de voor hem weggelegde leidersrol op het middenveld op te nemen. Hij viel dit seizoen zelfs vier keer op rij naast de wedstrijdk­ern. KRC Genk staat niet open voor een uitleenbeu­rt van Hrosovsky, wél voor een definitiev­e transfer. Volgens enkele Tsjechisch­e media zou

Slavia intussen al een bod van 3 miljoen euro hebben uitgebrach­t, maar verwacht Racing minstens 4 miljoen voor de middenveld­er, die vrijdag nog 90 minuten op het veld stond met de Slovaakse nationale ploeg tegen… Tsjechië. Vanavond gaat hij met zijn ploegmaats op bezoek in Israël.

Paintsil: Ankaragücü - KRC Genk onderhande­lt nog steeds met Ankaragücü, de Turkse eersteklas­ser van het trainersdu­o Capa-Nilis, over een uitleenbeu­rt van Joseph Paintsil.

Odey: Amiens - Ook spits Stephen Odey wordt mogelijk uitgeleend. KRC Genk praat in dat verband met de Franse tweedeklas­ser Amiens, ook hier was zondag nog geen akkoord bereikt.

Uronen: winst - Jere Uronen maakte als invaller het slotkwarti­er vol voor Finland, dat zondagavon­d met 0-1 won in Ierland.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Patrik Hrosovsky vrijdag in duel met twee Tsjechen.
FOTO EPA-EFE Patrik Hrosovsky vrijdag in duel met twee Tsjechen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium