Het Belang van Limburg

Mertens ontmoet winnares Australian Open

-

US OPEN

Elise Mertens strijdt vannacht tegen Australian Open-winnares Sofia Kenin voor een plaats in de kwartfinal­e van de US Open. In het dubbelspel zal ze haar titel niet verlengen na een verrassend­e nederlaag aan de zijde van Aryna Sabelenka.

Zaterdag in de derde ronde tegen Catherine McNally (WTA 124) kende Mertens een trage start. Na een 0-3-achterstan­d moest ze zelfs twee setpunten wegvegen tegen de meer dan honderd plaatsten langer gerangschi­kte Amerikaans­e. “In het begin was ik niet bij de les”, aldus Mertens. “Bij 5-4 kon het alle richtingen uit. Ik ging meer met het mes tussen de tanden tennissen. Eens ik de eerste set op zak had, ging het in stijgende lijn.” Klopt, want na 7-5 setwinst in de eerste beurt, trok ze de tweede overtuigen­d met 6-1 naar haar toe. In de 1/8ste finale vannacht wacht in het Arthur Ashe Stadium tweede reekshoofd Sofia Kenin (WTA 4), de winnares van de Australian Open. Mertens verloor haar twee eerdere duels tegen de Amerikaans­e. “Zij vindt makkelijk de goede hoeken”, aldus de Hamontse. “Mentaal is ze ook sterk. Ik weet dat ik agressief voor de dag zal moeten komen.”

Out in dubbel

In het dubbelspel zal de Belgische nummer één haar titel niet verdedigen. Aan de zijde van Aryna Sabalenka moest ze in de kwartfinal­e verrassend buigen voor de Duits-Russische combinatie Siegemund-Zvonareva 6-4, 7-6. Bij 5-4 in de tweede set wisten Mertens en Sabalenka nog twee matchpunte­n te redden. Maar in de tiebreak die volgde, heersten Zvonareva en Siegemund.

Goffin

In het enkelspel probeerde David Goffin (ATP 10) de voorbije nacht tegen de 21-jarige Canadees Denis Shapovalov (ATP-17) zijn eerste kwartfinal­e op de US Open te bereiken. Ook hoe het de Luikenaar verging ontdekt u op onze website www.hbvl.be/sport

→ Mertens (WTA 18) - Kenin (WTA 4), Arthur

Ashe Stadium, tweede match vanaf 1 uur

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium