Het Belang van Limburg

BASKETBAL Aanvallend sterk Lommel boekt eenvoudige overwinnin­g

- Johnny Peeters

LOMMEL VILVOORDE BEKER VAN BELGIË 100

86 In de eerste poulewedst­rijd voor de Beker van België behaalde Lommel een eenvoudige overwinnin­g tegen Vilvoorde. De jongens van coach McCollum domineerde­n vooral in offence.

Al van bij de start nam Lommel een veilige voorsprong. “Ik was blij om opnieuw op het veld te staan, al was het duidelijk dat het voor iedereen wennen was”, aldus Toon Ceyssens. “Het was goed dat we geen al te sterke tegenstand­er voor ons kregen in de eerste poulewedst­rijd. Al bij al werd het een gemakkelij­ke overwinnin­g. Vilvoorde is een heel kleine ploeg en daar konden we van profiteren. Ik moet wel toegeven dat onze defence opnieuw niet goed was, maar dat is al jaren ons werkpunt. Aanvallend ging alles vlot en ik kon me telkens vrij spelen. Je moet dan ook het geluk hebben dat de passen goed worden gegeven en daar zorgden mijn ploeggenot­en voor.”

Lummen -

In de oefenwedst­rijd tegen het Nederlands­e Lekdetec ontbraken Bourlioux (kuitblessu­re, twee weken uit), Swolfs (knie) en Starckx (zwanger).

MANNEN BEKER VAN BELGIË POULE F

LOMMEL - VILVOORDE 100-86

QUARTERS: 36-22, 26-23 (62-45), 15-15 (77-60), 23-26.

Dat verschil was duidelijk in het aantal assists: 27 voor Lommel en slechts 4 bij Vilvoorde. Nieuwkomer Chiel Koonings maakte de century en de 17-jarige Jules Bouts scoorde zijn eerste punten voor zijn nieuwe ploeg.

Tongeren na verlenging­en

Oostkamp en Tongeren waren de ganse wedstrijd aan elkaar gewaagd. Ghyssens kon met een twee op twee aan de vrijworpli­jn een verlenging afdwingen. Hierin zorgden Claes en Moonen met driepunter­s voor een voorsprong van zes punten. Oostkamp gooide on the buzzer nog een bom binnen, maar dat was niet voldoende zodat Tongeren de winst mee naar huis nam. In de beker van Vlaanderen waren Lommel B en de Hasseltse vrouwen de enige die hun poulewedst­rijd konden winnen. Athenas Lummen had het moeilijk in de beginfase van de oefenwedst­rijd tegen Lekdetec. De Nederlande­rs gooiden vlot binnen vanop afstand. Pas na de rust begonnen de driepunter­s bij Lummen te vallen dankzij Vanderhoyd­onks, Wouters en Van Heukelom. Een sterke Knaepen zorgde voor een voorsprong van bijna 20 punten, maar die werd in de slotminute­n bijna uit handen gegeven.

CROONEN LOMMEL: T. CEYSSENS 27, KOONINGS 13, SCHELKENS 13, MAESEN 9, JACOBS 9, De Keuster 15, Wesenbeek 8, Montanari, Van Wijngaarde­n, S.Ceyssens 2, Bouts 2. (jope)

POULE G

OOSTKAMP - TONGEREN 82-83 (N.V.)

QUARTERS: 20-17, 11-20 (31-37), 25-11 (56-48), 15-23 (61-61), 11-12.

TONGEREN: PROESMANS 14, WALRAVENS 8, HERTAY 12, CLAES 27, MOONEN 10, Bertrand, Ghysens 6, Fanard 6. (jope)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? “Het was voor iedereen wennen”, zegt Toon Ceyssens.
FOTO DICK DEMEY “Het was voor iedereen wennen”, zegt Toon Ceyssens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium