Het Belang van Limburg

Jos Verlooy klopt Pieter Clemens op BK in Lanaken

- Kris Van Loo

PAARDENSPO­RT

BK JUMPING IN LANAKEN Jos Verlooy heeft in Lanaken zijn Belgisch jumpingtit­el verlengd. Verlooy nam met Varoune na de eerste manche de leiding en pakte uiteindeli­jk goud zonder één fout. Pieter Clemens (Quintini) greep zilver.

“Jos heeft verdiend gewonnen. Als je het zo kan afmaken, ben je een grote kampioen”, reageert Clemens, die de voorbije drie BK’s tweemaal zilver en éénmaal brons greep. Afgelopen week liet de Oudsbergen­aar op de openingsda­g één balk vallen, maar dat maakte hij op de tweede dag goed met een tweede plaats. Die verzilverd­e hij in de finale met twee foutloze omlopen. “Ik ben blij met zilver”, aldus Clemens. “Als je elk jaar op het podium van het BK kan eindigen, mag je niet ontevreden zijn.” Jos Lansink, de werkgever van Clemens, trad hem bij: “Jos Verlooy maakte als enige over de hele lijn geen enkele fout. Dan ben je de verdiende kampioen. Ik kan Pieter niks verwijten. Maar we komen wel terug voor goud.”

Geen enkel foutje

Jos Verlooy liet zich op geen enkel foutje betrappen en verlengde dus terecht zijn titel. “Ik vond het nu spannender dan vorig jaar”, reageert Verlooy. “Toen mocht ik in de finale nog een fout maken, dat kon ik me nu niet permittere­n. Voor de finale maakten nog tien ruiters kans op goud, één springfout zou het verschil maken. Ik was de favoriet, maar heb geleerd om met die druk om te gaan.” Nicola Philippaer­ts (Zayado) liet in de finale één balk vallen en viel zo terug van de derde naar de zevende plaats. Het brons ging uiteindeli­jk naar Yves Vanderhass­elt (Jeunesse).

“Er was niks te beginnen tegen Verlooy”, aldus Vanderhass­elt, die net als de andere medaillist­en de inspanning van Zangershei­de loofde om het BK in deze moeilijke omstandigh­eden en zonder publiek alsnog te laten doorgaan.

 ?? FOTO JEAN HENDRIX ?? Jos Verlooy liet zich in Lanaken op geen enkel foutje betrappen.
FOTO JEAN HENDRIX Jos Verlooy liet zich in Lanaken op geen enkel foutje betrappen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium