Het Belang van Limburg

Kwalificat­ie en nieuwe voorzitter voor Hades

- Frederik Baeten

HADES - OVERIJSE

2-0 Verdiende kwalificat­ie voor Hades. In een sterke eerste helft legden Vanratinge­n en Caubergs de 2-0-eindcijfer­s tegen Overijse al vast. Tijdens de rust stelde Hades zijn nieuwe voorzitter voor: Michel Verhoeven (49).

“Héél tevreden. Leuk voetbal, maar tegelijk ook resultaatg­ericht. Als je die zaken kan combineren, maak je van een trainer een blij mens. Enkel het feit dat we in die eerste helft onze beste kansen niet afmaakten, stoorde mij.” Ziedaar de analyse van coach Mirko Licata van de match. Een analyse, waarin wij ons zeker kunnen vinden.

Na de eerste kopkansen voor de bezoekers nam Hades na een kwartier het heft in handen, met vaak mooi combinatie­voetbal. Al snel verzilverd­e de thuisploeg dat momentum via Vanratinge­n. Verbeeck en Bongiorno lieten na om de score te verdubbele­n.

Die eer was weggelegd voor back Michael Caubergs (ex-THES). Hij kopte raak na een vrije trap van Verbeeck. Caubergs: “Fijn om in mijn eerste officiële match meteen te scoren. We wilden die sterke eerste helft bevestigen in de tweede helft, maar dat lukte niet meteen. Erg was dat nu ook niet, want we gaven ook niks meer weg. Meer valt er van die tweede helft niet te zeggen.”

Michel Verhoeven

Na het vertrek van Toon Hermans werd vorige week Michel Verhoeven aangesteld als nieuwe preses.

Verhoeven: “Jef Evens heeft mij gevraagd of ik geïnteress­eerd was om de rol van voorzitter op mij te nemen. Mijn zoon voetbalt bij Hades en ik was als werknemer van sponsor Kolmont ook al lid van de businesscl­ub van Hades. Dus de drempel was niet zo hoog. Mijn doel als voorzitter is om de club Hades sterker te maken in alle geledingen en de club verder uit te bouwen. Maar deze club boert al goed hoor. De beheerraad is zopas van vier naar tien mensen gegaan en ik zag vandaag een team met eigen jeugdspele­rs in de basis zich vlot kwalificer­en voor de beker”, besluit de naar Hasselt uitgeweken Eeklonaar.

HADES: Gijbels, Caubergs, Jacquemyn, Gueroui, Celen, Claes (85’ Vandermeer­en) Cascio, Vanratinge­n, Convents (70’ Ella Ella), Bongiorno (87’ Put), Verbeeck.

OVERIJSE: De Vriendt, De Maeyer, Verdoodt, Zaidi, Delorge, Van Eyck, Focant, De Groodt, Barreiro (56’ Lusadusu), Dehond, Vandervond­elen. DOELPUNTEN: 17’ Vanratinge­n 1-0, 34’ Caubergs 2-0.

GELE KAARTEN: Vanratinge­n, Verbeeck, Bongiorno, Celen, Ella Ella, De Maeyer.

SCHEIDSREC­HTER: Lemmens. TOESCHOUWE­RS: 280. (frba)

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Vanratinge­n effende het pad voor de kwalificat­ie van Hades.
FOTO JEFFREY GAENS Vanratinge­n effende het pad voor de kwalificat­ie van Hades.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium