Het Belang van Limburg

Bijna de helft wil gratis glasvezel Fluvius niet

- Chris Nelis → www.fluvius.be

Ook al is de aansluitin­g op het glasvezeln­et volledig gratis, toch hebben maar 2.700 van de 4.500 Genkse gezinnen gebruikgem­aakt van het aanbod van Fluvius. Dat aanbod wordt nu verlengd.

Aansluiten op het glasvezeln­et kost doorgaans, daar waar het ter beschikkin­g is, bijna 500 euro. Het systeem maakt supersnel internet mogelijk. Energie-intercommu­nale Fluvius rolde in vijf Vlaamse gemeenten een proefproje­ct uit waarbij gezinnen zich gratis kunnen laten aansluiten op het glasvezeln­et. Voor Limburg is dat alleen in Genk. Maar ondanks het aanbod, hebben daar maar 2.700 van de 4.500 gezinnen er ook gebruik van gemaakt. “Dat is meer dan de helft en eigenlijk een goed resultaat”, zegt Wim Dries, ondervoorz­itter van Fluvius en burgemeest­er van Genk.

Onvoorwaar­delijk

“In vergelijki­ng met andere steden doen we het goed. Het is niet alleen gratis, maar ook onvoorwaar­delijk. Je moet niet van provider veranderen. Daar kies je zelf voor. Je kan evengoed wachten tot je eigen provider diensten aanbiedt via het glasvezeln­et. Er zijn inmiddels zes providers die er gebruik van maken. Met Telenet zijn er gesprekken gaande en Proximus kiest ervoor om een eigen netwerk uit te rollen. Waarom mensen kiezen om zich niet aan te sluiten? Dat kan allerlei redenen hebben. In appartemen­ten bijvoorbee­ld moeten de eigenaars allemaal tot een akkoord komen. Dat is niet altijd even eenvoudig. En het blijft een individuel­e keuze. Ik zou alleszins van het aanbod gebruikmak­en.”

De verlenging van het aanbod loopt tot eind september.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Het glasvezeln­et wordt deels aangestuur­d vanuit deze wijkcentra­le aan de rand van het Genkse centrum.
FOTO CHRIS NELIS Het glasvezeln­et wordt deels aangestuur­d vanuit deze wijkcentra­le aan de rand van het Genkse centrum.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium