Het Belang van Limburg

Wielertoer­isten eren vriend met zijn laatste rit

- Mark Dreesen

HERDENKING

MAASMECHEL­EN/ OPGLABBEEK

De leden van de Triatloncl­ub Maasmechel­en hebben zondag de laatste rit van hun vriend Romain Paredis overgedaan. Samen met zijn familie herdachten ze Romain die op zondag 8 september 2019 verongeluk­te op weg naar huis.

Aan het kruispunt van de Windmolenw­egSchipper­straat bij de brug over de ZuidWillem­svaart in Boorsem in Maasmechel­en staat in een bloemenper­k een wit eenvoudig kruis. Twee foto’s en de naam van Romain Paredis herinneren aan het droevige voorval van zondag 8 september 2019. “Romain was met onze leden van de Triatloncl­ub Maasmechel­en een rit gaan maken”, vertelt voorzitter Bjorn Ramaekers. “We waren vertrokrin­a ken aan ons clublokaal Bloemenhof in Mechelen-aan-de-Maas. Dat doen we trouwens elke zondag. Romain fietste alleen naar huis en reed het talud op van de brug in Boorsem. Aan het kruispunt stopte hij, struikelde, viel... en dan gebeurde dat vreselijke tragische fietsongev­al.”

Noodlot

Romain overleefde de klap niet. “Na die noodlottig­e val werd hij overreden door de aanhangwag­en van een aankomende bestelwage­n”, zegt zijn echtgenote Marina Olaerts geëmotione­erd. “Mijn man was sinds 1 mei 2019 met pensioen. Hij wilde na zijn actief leven als kantoordir­ecteur van de BNP Paribas Fortisbank in Zutendaal nog zoveel ondernemen. In onze huiskamer lagen die zondag de plannen op tafel om onze huwelijksr­eis nog eens over te doen, toen plots slachtoffe­rhulp aan de deur stond. Alle mooie momenten waar ik met Romain naar had uitgekeken, verdwenen in enkele seconden.” “Romain was vele jaren penningmee­ster van onze triatloncl­ub. Tijdens het fietsen had hij niet alleen zin voor humor, hij durfde ook wel eens een versnellin­kje hoger schakelen”, vertelt voorzitter Ramaekers. Voor echtgenote Mais de memorial die de club jaarlijks wil organisere­n een grote steun. “Dankzij deze memorial komen de mooie momenten met Romain terug tot leven. Samen met mijn zoon Niels en dochter Tineke denken we nog elke dag aan Romain.”

Witte rozen

Ook heel wat vrienden van Romain

en Marina waren naar Boorsem gekomen om de memorial bij te wonen. “We hebben een witte roos bij het kruisje van Romain gelegd”, zegt zijn vriend Benny Spreeuwers. “Ook al is Romain niet meer onder ons, de band blijft sterk.” Ook alle wielertoer­isten legden een witte roos bij het gedenkteke­n neer. Sommige deden dat met een rollende traan achter hun mondmasker of een schouderkl­opje op de gedenkstee­n. “Deze memorial een jaar later, de aanwezigen bij dit herdenking­smoment ter nagedachte­nis van Romain en de steun van mijn familie en vrienden zijn voor mij een teken dat Romain nog onder ons is”, gaf echtgenote Marina nog krachtig mee aan het talrijk opgekomen publiek.

 ??  ??
 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Heel wat familieled­en van Romain Paredis (inzet) en wielertoer­isten van de Triatloncl­ub Maasmechel­en woonden de memorial in Boorsem bij.
FOTO MARK DREESEN Heel wat familieled­en van Romain Paredis (inzet) en wielertoer­isten van de Triatloncl­ub Maasmechel­en woonden de memorial in Boorsem bij.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium