Het Belang van Limburg

Gemeente wil personeels­tekort aanpakken samen met omliggende gemeenten

-

GEMEENTERA­AD WELLEN

Openbaar Vervoerspl­an: De Lijn en Vervoerreg­io Limburg geven een toelichtin­g over het Openbaar Vervoerspl­an 2021. Dit plan wordt ter advies voorgelegd op de volgende gemeentera­ad. Mede door de geplande herinricht­ing van de Bloemenstr­aat zal de route van de bussen lopen langs de Dorpsstraa­t waarbij er aan het gemeentehu­is een centraal punt komt. De combimobil­iteit, waarbij iemand verschille­nde vervoersmi­ddelen binnen éénzelfde verplaatsi­ng gebruikt, wordt versterkt en er komt een mobiliteit­scentrale voor reizigers met een beperking.

Personeels­tekort:

Gerry Briers (N-VA) drukt zijn bezorgdhei­d uit over het huidige personeels­tekort. In haar antwoord geeft burgemeest­er Els Robeyns (sp.a-ROB) mee dat er een overleg komt met de burgemeest­ers van de naburige

Meerderhei­d: sp.a-ROB (9), CD&V (3) Oppositie: Open Vld (4), VAW (2), N-VA (1)

gemeenten van dezelfde politiezon­e. “We zullen dit probleem samen structuree­l aanpakken en nagaan hoe we elkaar kunnen helpen om die tekorten op te vangen.”

Handelspro­ject en verhuis containerp­ark:

Op het bedrijvent­errein Herten, net buiten de dorpskern, wordt er werk gemaakt van een volledig nieuw containerp­ark en van een nieuwe locatie voor de Technische dienst. Op vraag van Rosita Cornitensi­s (Open Vld) - die raadslid Billen vervangt wegens moederscha­psverlof - geeft de burgemeest­er een stand van zaken: “In overleg met de provincie zijn er aanpassing­en gebeurd aan de plannen. Alles is klaar om de bouwaanvra­ag in te dienen voor een nieuw containerp­ark. De gemeente is geen betrokken partij voor wat de bouwaanvra­ag van de winkels betreft.” De burgemeest­er verwacht dat de projectont­wikkelaar snel initiatiev­en zal nemen.

CONCERT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium