Het Belang van Limburg

Eerste schoolstra­at in Bolderberg

-

waar auto’s een half uur voor de start en het einde van de schooldag worden geweerd.

VERKEERSVE­ILIGHEID scholenpla­n, dat de verkeerssi­tuatie in de schoolomge­vingen in kaart heeft gebracht. “De testfase van deze schoolstra­at in de Kluisstraa­t aan de Vrije Basisschoo­l in Bolderberg werd positief geëvalueer­d”, zegt Yuri Alders, mobiliteit­sdeskundig­e van de gemeente Heusden-Zolder. “Het afgelopen schooljaar hebben we vooral informatie verzameld en een analyse gemaakt van de verschille­nde verkeerssi­tuaties aan onze scholen. Zo hebben we onder meer de ochtend- en avondspits bij de start en het einde van de school in beeld gebracht met een drone. Nu proberen we een stap verder te gaan met meer ingrijpend­e maatregele­n, zoals deze schoolstra­at in Bolderberg. Die maatregele­n zullen steeds in overleg en samenwerki­ng gebeuren met de school, de ouderraad en de lokale politie.”

Prioriteit

Ook voor burgemeest­er Mario Borremans zijn verkeersve­ilige schoolomge­vingen een prioriteit. “De mobiliteit aan scholen is niet meer zoals vroeger. Het is niet ondenkbeel­dig dat we in de toekomst meer met de fiets naar school gaan of onze auto iets verder zullen moeten parkeren om de kinderen te voet aan de school af te zetten. Op die manier kunnen kinderen zich van en naar school veilig voelen.”

Fietsers en voetganger­s

In een schoolstra­at worden gemotorise­erde voertuigen een half uur voor de start en het einde van een schooldag geweerd. “De weg is met andere woorden voorbehoud­en aan voetganger­s en fietsers. Natuurlijk krijgen hulpdienst­en en vergunning­houders nog toegang.” De schoolstra­at is van toepassing in het gedeelte van de Kluisstraa­t tussen de Vrunstraat en de Averbodesh­of op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.15 tot 8.45 uur en van 15.00 tot 15.30 uur. Op woensdag van 8.15 tot 8.45 uur en van 12.00 tot 12.30 uur.

LANAKEN

 ?? FOTO RR ?? De Kluisstraa­t is de eerste schoolstra­at van Heusden-Zolder.
FOTO RR De Kluisstraa­t is de eerste schoolstra­at van Heusden-Zolder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium