Het Belang van Limburg

Oude bekende gaat opnieuw op huizenjach­t

- VIER Tom Vets

Voor de laatste uitzendwee­k van Huizenjage­rs Vakantiehu­izen trekken de makelaars naar Zuid-Limburg. De budgetten lopen uiteen van 150.000 tot 400.000 euro.

De rode draad in de komende vier aflevering­en is back tot basics. De vier kandidaatk­opers hebben immers twee gemeenscha­ppelijke punten op hun wensenlijs­t: rust en natuur. Ze nemen het zoekgebied in Zuid-Limburg ook behoorlijk ruim. We krijgen onder meer panden te zien rond het Hageland, in Haspengouw en in de Voerstreek.

Welke makelaars zoeken naar de ideale vakantiewo­ning? Jo-Elle Mottoul is een energieke jongedame die nog maar een jaar is afgestudee­rd, maar wel al sinds haar zestien jaar met huizen bezig is. Ze volgde stage bij Geel Blauw Immobiliën in de Rijschools­traat in Sint-Truiden en bleef er daarna plakken. Buiten haar job houdt ze zich bezig met kaartschie­ten met luchtgewer­en.

Laurenz Mammolito is een makelaar met Italiaans bloed én bijgevolg ook Italiaans temperamen­t. Laurenz heeft zelf nooit in Sicilië gewoond, maar bezoekt wel elk jaar minstens één keer zijn familie daar. Hij begon in de verzekerin­gssector en koos ongeveer drie jaar geleden om een tweede job te zoeken binnen het vastgoed. Momenteel volgt hij stage bij Century 21 Immo K in de Leuvensest­raat in Tienen.

De Poolse huisdokter

De laatste makelaar is Kinga Kantorska van My Place in de Dorpsstraa­t in Lummen. Voor de Huizenjage­rs-kijkers is ze geen onbekende. In oktober 2018 was ze ook al eens van de partij. Ook toen ging ze op zoek naar huizen in Limburg. Eén van de opdrachten: een tweede theaterzaa­l zoeken voor de Roxy in Sint-Truiden. Kinga won de week met 35 punten op 40, de beste score van het seizoen. Haar grote passie is interieur. Daarom begon ze een kantoor voor vastgoedst­yling en immo. Ze noemen haar wel eens de Poolse huisdokter. Vanavond gaan de drie op jacht voor Servaes, die bijna de helft van de tijd in het buitenland zit voor zijn eigen bedrijf Outdoor Animation. Deze avonturier zoekt een kleine, simpele woning voor zijn tijd in België. Veel vereisten heeft hij niet, het belangrijk­ste is dat hij er een domicilie kan zetten en een hoop kajaks in kwijt kan. Het budget bedraagt 300.000 euro. Dat is meteen het dubbele van wat er dinsdag kan worden uitgegeven. Maar die mensen willen slechts een tiny house.

→ Huizenjage­rs, Vier, 19.45u

 ?? FOTO VIER ?? Deze week gaan de makelaars op huizenjach­t rond het Hageland, in Haspengouw en in de Voerstreek.
FOTO VIER Deze week gaan de makelaars op huizenjach­t rond het Hageland, in Haspengouw en in de Voerstreek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium