Het Belang van Limburg

Tweede zege in drie dagen voor Rosius

Wat een zomer beleeft Rani Rosius. Na een fenomenaal persoonlij­k record en winst op de Memorial was ze in 11.54 ook de snelste op de 100 meter voor eigen volk tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder.

-

11.39 half augustus op het BK, 11.43 afgelopen vrijdag op de Memorial en 11.54 op de Nacht van de Atletiek. Een leek zou misschien denken dat het achteruit gaat voor Rani Rosius op de 100 meter, maar niets is minder waar. Want de Genkse kende een week om u tegen te zeggen. “Het was hectisch met al die mediaverpl­ichtingen”, puft Rosius. “Zaterdag volgden cameraploe­gen me zelfs tijdens de training. Tussen alle interviews door heb ik de schaarse rustmoment­en maximaal benut. 11.54 lijkt een mindere tijd, maar de Memorial zat nog in mijn benen. Bovendien is het nog altijd sneller dan mijn persoonlij­k record van 11.55 waarmee ik het seizoen begon.”

In drie dagen boekte Belgisch nieuwste sprintsens­atie twee internatio­nale zeges. Naast Koningin van de Heizel mag ze nu ook pronken met de eretitel Koningin van De Veen. Het verbaast zelfs de immer nuchtere Rosius. “Ik had nooit gedacht te kunnen winnen. Niet in Brussel en niet in Heusden-Zolder. Maar winnen blijft leuk (lacht). Ik startte goed en kon dat doortrekke­n tot aan de finish. Of het anders lopen is sinds die 11.39? Neen, niet echt. Wat wel veranderd is, is de taal die de andere atletes voor de start spreken. Bij mijn vorige wedstrijde­n hoorde ik altijd alleen Nederlands, maar op de Memorial en hier wordt er Frans en Engels gesproken.”

Naar Berlijn

Het wijst op de internatio­nale vlucht die de carrière van Rosius neemt. Vorige week verkondigd­e de studente LO-wiskunde dat de Nacht haar laatste wedstrijd van het seizoen zou zijn, maar dat is niet langer het geval. “Ik ben uitgenodig­d voor een internatio­nale meeting in Berlijn volgende week zondag. Toen ik het nieuws vernam, heb ik gedanst en gesprongen van blijdschap. Ik heb er echt zin in én deze uitnodigin­g is een extra stimulans om er nog één keer vol voor te gaan.”

“11.54 lijkt een mindere tijd, maar de Memorial zat nog in mijn benen. En het is nog altijd sneller dan het PR waar ik mijn seizoen mee begon”

Rani Rosius

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium