Het Belang van Limburg

Dag na de geboorte van Suri staat papa Kevin alweer op het veld

- NATIONS LEAGUE Van onze verslaggev­er Kristof Liberloo in Kopenhagen

“Natuurlijk is het jammer dat familie en vrienden er niet bij konden zijn, maar dat is nu eenmaal zo. Terug in België zal ik dit toch even met hen vieren”

Leandro Trossard

De Rode Duivels wonnen hun eerste Nations League-wedstrijd van de nieuwe campagne tegen Denemarken met 0-2. Er was nog meer reden voor een Limburgs feestje in Kopenhagen. Simon Mignolet vierde zijn 100ste selectie met een clean sheet, terwijl Leandro Trossard debuteerde in het shirt van de Rode Duivels.

Het gehavende elftal van Roberto Martinez had het in Kopenhagen zonder Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Thibaut Courtois niet onder de markt met de Denen, die vanaf minuut één hoog druk zetten. Simon Mignolet kwam zo vaker aan de bal dan Romelu Lukaku. De Truienaar moet de jongste tijd, ook bij Club Brugge, meer met de voeten dan met de handen spreken. Hij doet dat voortreffe­lijk, al bleek niet elke actie helemaal zonder risico. “We hadden verwacht dat Denemarken zou pressen en ik dikwijls zou moeten meevoetbal­len, ik ben dat gewoon”, aldus Mignolet. “Dankzij onze verdediger­s, die zich goed aanspeelba­ar maakten, verliep alles vlot. Zij hebben me uitstekend geholpen bij het uitvoetbal­len. Zo hoort het ook.”

100ste selectie

Mignolet vierde zijn 100ste selectie en 24ste interland met een clean sheet. Een perfecte avond heet zoiets. “Heel leuk, dat klopt”, vervolgde de Truienaar. “Niet alleen voor mij, maar voor de volledige ploeg. Het was erg belangrijk om in die openingsfa­se de nul te houden. Denemarken was toen de betere ploeg en drukte ons achteruit. Toch konden we snel scoren, dat maakte het een stuk makkelijke­r. Het is alom geweten dat we sterk zijn op de counter en voor rust kregen we nog enkele goede kansen, alleen maakten we die niet af.”

In de eerste helft stopte Mignolet een pegel van Eriksen, na de pauze werd hij nauwelijks nog op de proef gesteld. “Maar het bleef nog wel een hele tijd slechts 0-1”, aldus de Rode Duivel. “Gelukkig konden we opnieuw op het juiste moment scoren en uitlopen tot 0-2, dat is onze kwaliteit. Een belangrijk­e goal, want bij 0-1 zouden de Denen in het slot nog alles op alles gezet hebben. Nu was bij hen de veer gebroken.”

Historisch­e trip

Niet alleen Mignolet beleefde een heuglijke avond in Kopenhagen, voor Leandro Trossard werd het zelfs een historisch­e trip naar Denemarken. De Genkenaar debuteerde er in het shirt van de Rode Duivels. Op 7 september 2018 werd Trossard voor het eerst geselectee­rd toen de Belgen het tegen Schotland opnamen, hij moest twee jaar wachten op speelminut­en. “Dat is lang, maar niet zo abnormaal, want de concurrent­ie bij de Rode Duivels is enorm. Normaal gezien had ik eerder al mijn kans gekregen, maar toen raakte ik op het laatste moment geblesseer­d. Dit voelt alleszins super, voor je land spelen is een enorme eer. Hopelijk komen daar snel nog nieuwe minuten bij.”

Lege tribunes

In Denemarken debuteerde hij voor lege tribunes. “Natuurlijk is

het jammer dat familie en vrienden er niet bij konden zijn, want zo een moment beleef je het liefst samen”, lachte de aanvaller van Brighton. “Maar dat is nu eenmaal zo, niks aan te doen. Als we terug in België zijn, zal ik dit debuut toch even vieren met familie. Of ik mijn shirt van vandaag iemand cadeau ga doen, vraag je? Neen, dat zal ik toch maar zelf houden. (lacht)”

Fysiek sterker

De voorbije jaren heeft de exGenkie nieuwe stappen voorwaarts gezet. Dat is ook de bondscoach niet ontgaan. “Ik ben vooral volwassene­r geworden. Ook fysiek heb ik vooruitgan­g geboekt en mijn reactiever­mogen is beter.

In Engeland speel ik in een van de beste competitie­s ter wereld, tegen de sterkste verdediger­s, dan word je sowieso een betere voetballer.” Dinsdag moeten de Rode Duivels alweer aan de bak, tegen IJsland. Met Mignolet zeker in doel, met mogelijk nieuwe speelminut­en voor Trossard.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Simon Mignolet bekroonde zijn 100ste selectie en 24ste interland als Rode Duivel met een clean sheet.
FOTO PHOTO NEWS Simon Mignolet bekroonde zijn 100ste selectie en 24ste interland als Rode Duivel met een clean sheet.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Twee jaar na zijn eerste selectie mocht Leandro Trossard eindelijk debuteren in het shirt van de nationale ploeg.
FOTO BELGA Twee jaar na zijn eerste selectie mocht Leandro Trossard eindelijk debuteren in het shirt van de nationale ploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium