Het Belang van Limburg

Mechele test positief, Club Brugge boos

-

De Rode Duivels spelen vanavond tegen IJsland met een flink gewijzigd team. Pechvogel van de dag is Brandon Mechele (27). De Club-verdediger maakte kans op speelminut­en, maar moest gisteren naar huis na een positieve coronatest. Zijn team Club Brugge is not amused.

Brandon Mechele mocht in 2019 al eens invallen tegen Kazachstan, nu maakte de Clubverded­iger opnieuw kans op speelminut­en bij de nationale ploeg. Alleen trainde de West-Vlaming gisteren niet meer mee. Bondscoach Roberto Martinez deed er eerst mysterieus over, maar ’s avonds werd wereldkund­ig gemaakt dat Mechele postief had getest op corona.

Hij moet nu zeven dagen in quarantain­e en mist de interland tegen IJsland. Daarnaast is Mechele ook niet inzetbaar voor het competitie­duel met Waasland-Beveren zaterdag.

Werkgever Club Brugge reageerde gepikeerd. “Club Brugge betreurt dit ten zeerste en benadrukt dat alle Club-spelers een negatieve test aflegden alvorens ze naar de nationale ploeg vertrokken. Al zes maanden lang volgen we zeer strikt elk protocol zonder ook maar één positieve test. Het is dan ook jammer te moeten vernemen dat net tijdens deze interlandp­eriode drie Club-spelers - ook twee jongens van de U17 - besmet zijn geraakt.”

Bij de Voetbalbon­d benadrukke­n ze alvast dat alle andere Duivels negatief testten en dat Mechele gisteren al niet meer meetrainde. Vandaag worden de spelers opnieuw getest en er wordt nog strikter toegezien op de maatregele­n: overal buiten het veld mondmasker­s, niet op elkaars kamer, apart eten.. Een speler die besmet is, is ook niet zo uitzonderl­ijk meer. Neymar testte al positief, Kylian Mbappé bij Frankrijk heeft het eveneens voor. Volgens betrouwbar­e bronnen testte Thibaut Courtois eerder vals-positief, hij had intussen antilicham­en aangemaakt en kon zo niemand meer besmetten. Courtois verliet de selectie vrijdag voor afreis naar Denemarken. Maandag hadden de Duivels ook een middagje vrij en mochten ze even naar huis, maar niemand zou zijn vaste bubbel verlaten hebben.

Met De Bruyne, geen Lukaku

Bondscoach Martinez moet nog meer moeten puzzelen. Nadat Carrasco zondag al terugkeerd­e naar Atlético, zit Lukaku intussen misschien weer in Milaan. Gelukkig is Batshuayi van zijn quarantain­e verlost en kan hij Big Rom vervangen. De Bruyne, die net vader is geworden, start ook in de basis. Dat is toch een kleine verrassing nadat hij gisterenoc­htend nog een confrontat­ie had met zijn (ex-)makelaar Patrick De Koster met wie hij in een juridische strijd is verwikkeld. Toch is hij volgens Martinez mentaal fris en trainde hij genoeg bij Man City. Dat geldt niet voor Eden Hazard. Medisch is die wel fit, maar de dribbelaar mist matchritme. Een invalbeurt lijkt het hoogst haalbare. Daarnaast vervangt Meunier Castagne maar dat was afgesproke­n.

 ?? FOTO BELGA ?? Brandon Mechele (l), hier met Simon Mignolet. De Club-verdediger moest de selectie verlaten na een positieve coronatest.
FOTO BELGA Brandon Mechele (l), hier met Simon Mignolet. De Club-verdediger moest de selectie verlaten na een positieve coronatest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium